keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Sitä sun tätä vauvahöpinää

Oliver alkoi marraskuun loppupuolella (piti tarkistaa täältä blogista ku en ite muistanu :D ) nukkumaan pidempää pätkää öisin, eli kahden tunnin pätkät muuttuivat 3-4 tunnin pätkiksi. Tätä jatkui viime yöhön asti, jolloin poitsu heräili n. 1,5 tunnin välein syömään (liekö tämä nyt se tiheän imun kausi? Voiko sitä ilmetä vain öisin?) Mielenkiinnolla odottelen mitä ensi yö tuo tullessaan, tuliko tällainen rytmi nyt jäädäkseen, vai jatkuuko taas ne hyvät yönukkumiset. Voisin kuvitella, että sitten kun aloitetaan kiinteät ja sitä myötä velli, niin syöttöväli tulee joka tapauksessa pitenemään.

Tästä pääseekin sujuvasti tähän toiseen aiheeseen. Eli Oliver lähestyy kovaa vauhtia 4 kuukauden ikää, mikä on se maaginen soseiden "alaikäraja". Olen kovasti lukenut faktatietoa, seurannut keskustelupalstoilta asiasta, sekä jutellut muiden, vähän vanhempien äitien kanssa, ja tullut lopulta siihen tulokseen, etten ole varmaan ikinä törmännyt aiheeseen, mikä jakaisi näin paljon mielipiteitä, ja tätä en olisi ikinä uskonut! Siis joku soseiden aloittamis ikä! Miten siitä voi saada tällaisia sotia aikaan, mitä nyt joissain blogeissa ja keskustelupalstoilla on käyty/käynnissä :D.

Muutenkin yllätyin (enkä todellakaan iloisesti) tästä äitien maailmasta ja nyt puhun lähinnä tästä blogimaailmasta. Luulin että kaikki äidit puhaltaisivat yhteen hiileen, auttaisivat toisiaan, antaisivat ystävällistä ja rakentavaa palautetta ym. ja näin tapahtuukin kaikkialla muualla, paitsi täällä blogimaailmassa ja keskustelupalstoilla. Arvostelua, mollaamista, haukkumista ja ilmeisesti myös kateellisten panettelua. Olen jo pitkän aikaa ihmetellyt että mistä tällainen tarve kumpuaa. Ymmärtäisin toki, jos jonkun bloggaajaäidin kirjoituksista kävisi oikeasti ilmi, että lasta kohdellaan väärin, mutta yleensä kyse on jostain pikkujutusta (en tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun kerran erääseen blogiin satoi kommenttejä, jostain pehmolelun pesun tärkeydestä ja uskoisin, että siihenkin asiaan olisi riittänyt yksi ystävällismielinen kommentti). Rakentavat ja ystävälliset vinkit ovat toki mullekin tervetulleita ja onneksi tähän mennessä juuri sellaisia olen saanutkin :) kiitos niistä!

Noihin kiinteisiin vielä, että meidän poitsuhan on tähän mennessä saanut pelkästään rintamaitoa ja kasvanut sillä hyvin, joten kiinteiden aloittamisella ei sen suhteen ole mikään hoppu. Maltan siis toistaiseksi mieleni ja palaan asiaan sitten, kun tilanne näyttää otollisemmalta :)

 Tekeekö jonkun mieli kysyä, onko kirja pesty? ;)


2 kommenttia:

  1. Meinasin neuvolasta kysäistä, että josko Leolla voisi aloittaa soseet. Tuntuu, että maitoa menee ihan sikana päivässä ja poika ei siitä täyty. :D Velliä ollaan pari kertaa kokeiltu ja saatiin palkinnoksi kuusi tuntia yhtä soittoon nukkumista. Se on vauva perheessä oikein juhlaa. :D

    VastaaPoista
  2. vau mitkä unet! Sehän on melkein kokonainen yö :) muistan kun Oliver nukkui ensimmäisen kerran 4,5 tuntia putkeen, niin itsellä oli ihan pölähtänyt olo kun oli yhtäkkiä saanut nukkua niin pitkän pätkän :D Voisin kuvitella että neuvolassa antavat luvan soseille, kun Leo syö jo valmiiksi korviketta :) itsekin jo kovasti haluisin alotella soseita, mutta sitten rupee ajattelemaan että onko se vielä tarpeellista kun kerran imetys sujuu

    VastaaPoista