tiistai 24. tammikuuta 2012

Mössökuulumisia

Päätin ihan repäistä ja tulla vähän rustailemaan nyt kun Olle nukkuu ensimmäisiä päikkäreitään. Yleensä aina mulla menee tää tunti kokonaisuudessaan siihen että siivoilen keittiötä yms. En nimittäin pysty ollenkaan rentoutumaan, jos kotona on sekaista ja keittiössä en pysty ollenkaan toimimaan, jos tiskiallas on täynnä likaisia kattiloita tai muuta sellaista. Tomppa vähän kokkaili eilen illalla ja tänä aamuna kun astuin keittiöön niin sydäri ei ollut kaukana...

No, nyt saa joka tapauksessa keittiö odottaa hetken aikaa. Mulla olisi niin paljon kaikkea kirjoitettavaa tänne, mutta aika ei millään meinaa riittää. Ainoa niin sanottu "rentoutumisaika" päivässä on klo 20-22 (Oliver nukkuu silloinkin mun sylissä) ja sekin me käytetään katsomalla yhdessä täykkäreitä ja sitä en vaihda mihinkään.

Mutta siis, ajatuksena oli kirjoitella vähän noiden soseiden syönnistä. Eli aloitettiin tuossa muutama viikko sitten pikku hiljaa lusikallinen kerrallaan äidinmaidolla löystytetyllä perunalla ja porkkanalla. Vaikka aloitettiin todella varovaisesti, niin silti Oliverilla tuli maha hiukan kipeäksi. Se onneksi meni kuitenkin nopeasti ohi ja maha tottui uuteen sapuskaan. Ehkä noin puolentoista viikon päästä aloittamisesta alettiin antamaan mössöä 2 kertaa päivässä, ensin klo 12 ja seuraavan kerran klo 16.  Määrä on edelleen ehkä noin 2-3 ruokalusikallista. Annan samaan aikaan myös maitoa pullosta n. 70 millin verran.  Rakennan jo siis alusta asti sitä ruokarytmiä, mikä sitten myöhemminkin tulee pojalla olemaan.

Eilen otettiin bataatti mukaan ja jos maha kestää edelleen hyvin niin ensi maanantaina tulee kuvioihin jokin hedelmä. Päätettiin, että joka maanantai otetaan uusi maku mukaan, jotta ei ainakaan liian nopeasti tuputeta uusia makuja.

Eilen kävin vähän ostelemassa uusia mössötarpeita ja teinkin jo parsakaalimössön valmiiksi pakkaseen. Oli muuten tosi vaikea saada kokonaan sileäksi mössöksi.  Seuraavaksi olisi tarkoitus valmistaa maissia ja kesäkurpitsaa. Aion mahdollisuuksien mukaan tehdä mahdollisimman pitkään kasvis- ja lihasoseet itse ja ostaa hedelmä- ja marjasoseet valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti