torstai 26. tammikuuta 2012

Oliverin "kosmetiikkaa"

Tossa yhtenä päivänä hiukan ihastelin tota Ollen rasvavalikoimaa, ja näytti se sen verran komeelta (ainakin näin omaan silmään, kun itse en noin paljoa rasvoja edes omista :D ) että ajattelin sitten kuvata ne tänne. Siinä kuvausvaiheessa valikoima ei enää näyttänykkään niin kovin suurelta mutta tulipahan nyt kuitenkin kuvattua :)

Tässä herran kaunistautumistila:

Sieltä löytyy vaipat, käytössä olevat vaatteet, pyllypyyhkeet, yövaatteet, sukkakori, sekä noi hygieniakamat rasvoineen, vanulappuineen ym.. Lisäksi korien alla on hoitoalustasuojia ja pyyhkeitä. Kertakäyttöpyyhkeet sun muut ylimääräset kamat mulla on jemmassa toisessa paikassa.

Siinä tällä hetkellä käytössä olevat rasvat

Vauvaöljyä meillä menee ihan kohtuullinen määrä koska mäkin käytän sitä aina suihkun jälkeen :D Ei tartte sitten laittaa niin paljoa kosteusvoidetta jos kroppa on rasvausta ennen öljytty. Muuten tota öljyä käytetään vain kylpyveteen. Aikaisemmin öljysin aina pojankin kylvyn jälkeen, mutta nyt talvella iho kaipaa vähän tuhdimpaa kosteutusta. Harmittaa hiukan kun en tajunnut ton vauvaöljyn kätevyyttä jo raskausaikana.

Talkki on meillä jokapäiväisessä käytössä. Kauheasti en ole ton sinkkivoiteen päälle ymmärtänyt, vaikka paljon olin lukenut (ennen omaa kokemusta) nimenomaan siitä, kuinka tuo sinkkivoide on parempi ja käytännöllisempi kuin talkki? No, omat kokemukset on hiukan eri luokkaa.

Poitsun perusrasvat. 

Tuo Aqualan plus on nyt se reseptivoide, jota laitetaan aamuin illoin koko kroppaan. Itseasiassa ohjeet neuvolassa taisivat olla, että ihottuma-alueelle, mutta miksei siinä samalla nyt rasvaisi koko kehoa, kun kerran ihan perusrasvasta on vain kyse ja talvi kuitenkin kuivattaa :) voi kun jaksaisi omaakin kroppaa rasvailla yhtä tunnollisesti kuin tuota poikaa.

Ceridal-suihkeen ostin ihan pään karstaa varten, koska mun mielestä tuo on tehokkaampaa kuin öljy. Joskus tuli myös tuolla rasvailtua poikaa kylvyn jälkeen. Sairaalassa eräs hoitaja opasti Ceridal-suihkeella pyyhkimään kainalot ja taipeet aamupesun yhteydessä :D vähän jäi kysymysmerkiksi tuo käytäntö, mutta mikä ettei?

Hoitovoidetta en juurikaan ole käyttänyt, ehkä ihan pari kertaa. Kun on noita tujumpiakin rasvoja niin heikommat jää jalkoihin :D

Punainen Apo Base oli viimeisimpiä epätoivoisia yrityksiä saada Ollen iho kuntoon, tietysti huonoin tuloksin, kun ilmeisesti atooppisesta ihottumasta nyt sitten olikin kyse. Kuitenkin hyvä rasva ihon kuiviin kohtiin.

Pojun erikoisrasvat


Hydrokortison Apobase 1 % on toinen reseptirasva ja tätä laitetaan pojalle joka ilta huomiseen asti, jonka jälkeen on se 10 päivän tauko ja taas jatketaan kortisonilla. Tauon aikana käytetään perusvoiteita.

Hydrokortison 0,5 % ostin ennen kuin ihottuma oli äitynyt pahimmilleen. Iho parani muutamassa päivässä, mutta tyhminä lopetettiin voiteen laittaminen siihen ja eikös ihottumaa pukannut taas muutaman päivän päästä uudestaan...

Bepanthen on ihan ehdoton luottotuote vaippaihottumaan. En ole uskaltanut ilmakylvettää poikaa kauhean pitkiä aikoja, ettei tulisi kylmä. Jos iho vaippa-alueelta on vähän ärtyneempi, niin Bepanteen auttaa!

Bepanthen Anti-Exem oli toinen paniikkiostos, jonka hommasin ennen enuvolakäyntiä. En kuitenkaan kerinnyt kokeilemaan sitä kuin muutaman kerran. Tuo rasva on nimenomaan tarkoitettu atooppiselle iholle.

Ihottuma on hiukan vaalentunut, mutta ei kuitenkaan parantunut niin hyvin, kun mitä olisin odottanut tältä ensimmäiseltä kortisonikuurilta. Pitäisi muistaa ottaa joku lelu mukaan aina tohon hoitopöydälle, kun vähänkin jos silmä välttää niin poitsulla on sukka suussa tai jotain vastaavaa :D kovasti on tunkemassa kaikkea irtoavaa tavaraa kiduksiinsa.

2 kommenttia:

  1. Meillä poika kärsinyt 2-vuotisen elämänsä aikana atooppisesta ihosta, ja ei olla saatu millään paranemaan. Nyt kuitenkin saatiin uusi tuttavuus kokeiluun. Uusi markkinoilla ja atooppiselle iholle suunnattu, pitäisi olla ihan markkinoitten huippua?
    Testi vaiheessa vasta, mutta toivotaan että toimii. Meillä nimittäin kokeiltu kaikki mahdollinen.. Tuloksetta.

    Elikkäs: A-derma:n Exomega (atopic skin) <- jos nyt kaiken kirjotin oikein, kun meillä on noita "näytekappaleita" vain käytössä vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti vinkistä! Toivotaan, että tuosta olisi avuksi :) Pitää itsekin etsiä käsiin tuo

      Poista