tiistai 10. tammikuuta 2012

Asiaa herkuttelusta

Mulla siis on ollut jo pitkään tapana, että vain pe-su välillä on lupa herkutella. Tämän rajallisen herkutteluajan vuoksi se herkuttelu riistäytyi multa usein aina hallinnasta ja sitä tulikin sitten possuteltua suklaalla ynnä muulla oikein urakalla. Tämän vuoksi mun ruokavalio onkin ollut hiukan retuperällä.

Tää asia on ollut mulla koko ajan tiedossa, mutta vasta muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa kiinnitin asiaan ihan kunnolla huomiota. Yritin kuulostella, että milloin mun ihan oikeasti teki mieli jotain hyvää ja milloin mielihalu oli vain sitä, että oli lupa syödä herkkuja ja sen vuoksi teki jotain mieli. No syötyjen herkkujen määrähän pieneni roimasti. Perjantaina pistin suuhuni muistaakseni vain neljä palaa erilaisia suklaita. Lauantaina tuli syötyä ihan ajatuksissaan jo hiukan enempi kaikkea ja sunnuntaina homma lähti jo hiukan handusta. Huomaa miten nopeati sitä palaa siihen opittuun tapaan.  Koitan kuitenkin tästä lähtien pikku hiljaa opetella kuulostelemaan paremmin omia mielihaluja herkuttelun suhteen ja tätä kautta vähentämään herkuttelupäivät siihen yhteen karkkipäivään.

No viime viikonloppuna kokeilin, pystyisinkö rajaamaan herkuttelut yhteen päivään, ja sehän olikin helppoa! Perjantai meni sen kummemmin asiaa edes miettimättä. Lauantaina söin jonkin verran suklaata, popkornia ja turkinpippureita, mutta silloinkin määrät olivat todella kohtuullisia. Sen verran joustin, että annoin itselleni vielä sunnuntaina luvan syödä kolme palaa tummaa suklaata :D 

Kaikista pahin pahe on nykyään toi suklaa. Sitä alkoi mennä viikonlopussa ihan tolkuttomat määrät. Sen lisäksi olen myös salmiakin suurkuluttaja. Kaikista ihanteellisintahan olisi, jos mieltäisi vaikkapa hedelmät ym. vähän terveellisemmät makeat jutut herkuiksi, mutta niin en kyllä pysty itseäni huijaamaan. Ainoa vaihtoehto siis vain yrittää vähentää tota nykyistä kulutusta.

Jos tää joulu ei olisi ollut sekoittamassa soppaa, niin herkuttelun vähentäminen olisi ollut helpompaa. Nyt meillä kuitenkin on kaappi täynnä lahjaksi saatuja konvehtirasioita ym. herkkua, mitkä tietysti on saatava joskus syödyksikin. Itse en edes konvehdeista kauheasti tykkää, mutta kun niitä kerran on kaappi täynnä, niin ei oikein viitsisi ostella muita, parempiakaan suklaita. Onneksi tuo mies niitä vetelee ihan kohtuulliseen tahtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti