tiistai 6. maaliskuuta 2012

sormiruokaa ja unettomia öitä

Vähän nyt näyttäisi siltä että meillä nukutaan yö yöltä huonommin. Viime yönä Oliver ihan vaan hengaili siellä sängyssään klo 3 aamulla...ei siis tällä kertaa ollut kyse edes siitä nälästä. Viime yönä annoin maidon kaksi kertaa pullosta, eikä kummastakaan kerrasta ollut hyötyä kun poitsu jo puolen tunnin päästä kuitenkin keikkui pystyssä. Seitsemältä aamulla hän sitten oli jo valmis kokonaan pois "yöunilta". Tää mamma oli vaan niin väsynyt että yritin väkisin vetkutella hiukan pidempään mutta kahdeksan aikoihin se oli sitten todettava ettei siitä nukkumisesta enää mitään tule.

Päiväunetkin oli vähän tiukassa, kun poitsu olisi halunnut vain nukkua sylissä. Sitten kun vihdoin sain hänet laskettua sängylle, niin eikös koirat ruvennut haukkumaan jollekin rappukäytävän äänelle. Koirat saivat kuulla kunniansa ja sen vuoksi tirautin pienet itkutkin siinä kun omatunto alkoi soimaamaan. Koirat kun vain puolustivat omiaan eivätkä tahalleen poikaa herättäneet.

Riittämättömät yöunet on näkynyt tässä päivässä pojan hyperaktiivisuutena ja ruokahaluttomuutena. Mikään asento, leikki tai ylipäänsä mikään toiminta ei ole ollut pojan mieleen, ruoka ei oikein meinaa kelvata, ei kiinteässä eikä nestemäisessä muodossa ja tissistä ollaan totaalikieltäydytty. Nyt illalla sain Oliverin ensimmäistä (!) kertaa imemään kunnolla. ja puuroakin meni ihan kohtuullinen määrä alas. Kiukkuinen se kuitenkin vieläkin on. Saas nähdä kuinka poikki tuo jätkä on tossa muutaman tunnin päästä ellei ole jo unten mailla. Täytyy kyllä sanoa teille äideille joiden vauvat nukkuu hyvin öisin että nauttikaa ! :D






Mulla on ollut niin pökkelö olo etten jaksanut edes vaunulenkille lähteä ja ihana auringonpaistekin lähinnä vaan tympi mua :D No onneksi muutama kaveri tuli piristämään päivää. Pitkään aikaan tänne ei kukaan kaveri olekaan kerinnyt kylään.

Ollaan ruvettu antamaan Oliverille pureskeltavaksi vähän muutakin kuin puruleluja kun se nyt muutenkin työntää suuhunsa kaiken mahollisen. Tosin nyt ollaan maisteltu vasta kuivatettua ruisleipää, maissinaksuja ja porkkanaa. Kun ekan kerran annoin maissinaksun Ollelle käteen, niin olin ihan paniikissa koko ajan valmiina nappaamaan sen pois ja pari kertaa nappasinkin :D vähänkö poitsu suuttu. Pelkäsin vaan niin paljon että se tukehtuu siihen. Nyt olen jo päässyt sen pelon yli ja onhan se vähän turhaa kun ne nyt on sellasia nopeesti sulavia kuitenkin :) ruisleivän kanssa olen varovaisempi, kun siitä irtoaa pehmetessään isompia rakeita.





Mitä muita ruoka-aineita voisi tässä vaiheessa antaa sormiruoaksi?

13 kommenttia:

  1. Mä muistan kun Leolla oli vaihe että kävi yöunille hirveen taistelun jälkeen, päivällä nukkui miten sattui (jos nukkui) ja mikään ei ollut hyvin. Siis niin hanurista toi vaihe että! Ja siinä vaiheessa kun joku naapuri paiskasee ulko-oven kiinni ja Leo heräsi niin olin valmis listimään sen :D Voimia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei kestä kauaa tää, nauttis niin paljon enempi tästä vauva-arjesta jos sais nukkua edes niitä parin tunnin pätkiä taas putkeen :)

      jooh...hemmetin ärsyttävää kun koirat haukkuu joilleki rappukäytävän äänille kun kerrotalossa ollaan asuttu jo monta vuotta -,- ja Oliver tietyti herää joka kerta.

      Poista
  2. Oon ittekki nyt pohtinu tuota sormiruokailua, käys lukkee mun blogista mietteitä siihen liittyen! ;)

    http://nansu-jeksa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kävin lukasemassa ja jäänkin nyt mielenkiinnolla seurailemaan teidän edistymistä! :) Jospa saisin sitä kautta vinkkejä ;)

      Poista
  3. Voi että Oliveria! Toivotaan, että unet alkais maittamaan hieman paremmin! On toi rankkaa äidille varmasti! Ihana toi kolmas kuva Oliverista! :D heh. No mutta voimia Tanja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep. Jaksais panostaa enempi tohon viihdyttämispuoleen päivisin jos ois kunnolla levänny :) mutta kyllä mä tiesin että niitä huonoja öitä tulee jossain vaiheessa. Olit saanut vihdoin kirjoiteltua ja sit kirjoitit niin pitkästi etten kerinny lukea kokonaan :D täytyy käydä paremmalla ajalla lueskelemassa ;)

      Poista
    2. niinpä...välillä on huonompia öitä ja päiviä. Mutta kyllä niitä hyviäkin sitte tulee! :) Joo innostuin vähän kirjottelemaan. :) Muutakin kaikkee olis mielessä..esim. kevyistä keittoruuista. :)

      Poista
  4. Onpa söpöjä kuvia Oliverista! :)

    VastaaPoista
  5. Heippa, Tellu kummitäti kävi lukemassa taas kuulumisianne. Oletko tarkistuttanu ettei Oliverin korvissa ole mitään oireilua, joskus korvatulehduksessa ei ole muita oireita kun tosi levottomat nukkumiset...Terkkuja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi sekin mielessä mutta jotenkin ajattelin siihen liittyvän jotain korvien haromista, punoitusta tai jotain...onneksi huomenna on neuvola niin ehkä siellä selviää enemmän :)

      Poista
  6. Mä pelkään ihan hirveesti tota sormiruokailua kun Jasper kakoo niin herkästi pienistäkin paloista :S Mut en turhaan stressaa siitä, hiljaa hyvä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mua pelottaa toi sama...mut tosiaan kyllähän se kakominen pikku hiljaa sit vähenee :) eikä varmaan sit ittekkää enää pelästy mitää pieniä yskimisiä

      Poista