torstai 8. maaliskuuta 2012

shoppailua ja neuvolakuulumisia

Tänään onkin ollut vaihteeksi kiirepäivä. Tossa päivällä lähettiin vaunulenkille, mikä sitten vähän venähti ja kiireellä käytiin äkkiä kotona tankkaamassa päärynäsosetta ennen neukkukäyntiä.

"Söpö puolivuotias! Kasvaa hienosti. Kovasti seurustelee, nauraa ja hymyilee. Ääinä testailee. Varpaat löytänyt, vatsallaan pyörii akselin ympäri. Suojaheijaste eteen + , suuntakuulo +/+."

Suluissa aiemmat mitat 15.2

Paino: 8.810 g (8.300 g)
Pituus:  69,6 cm (66.0 cm)
Py: 44,8 cm (43,9 cm)

Paino oli tasaantunut yläkäyriltä ihannepainoon. Neukkutädin mielestä meidän yöt on mennyt sen verran sirkukseksi, että koska meillä on jo käytössä viiden aterian ruokarytmi, niin nyt olisi unikoulun paikka. Itse hiukan karsastan koko käsitettä ja hiukan mua näin etukäteen pelottaakin koko juttu, mutta huomenna ajateltiin se kuitenkin aloittaa. Ohjeeksi saatiin, että kun Oliver herää yöllä, laitetaan hänelle vain tyynesti tutti takaisin suuhun ja todetaan että nyt nukutaan. Tarvittaessa vain yksi tuttipullollinen maitoa, mutta ei enempää.

Alustavasti sovittiin, että hoidetaan yöt puoliksi, jotta ei tulisi ihan ylitsepääsemättömän rankkaa. Toinen nukuttaa pojan ja hoitaa heräämiset esim klo kolmeen tai neljään saakka, siinä vaiheessa annetaan maito ja tehdään vaihto jolloin toinen on pojan kanssa aamuun asti. Toinen nukkuu vaikka sohvalla rauhassa meteliltä. Voin kertoo että rankka viikonloppu on tulossa :D herra kun herätessään on aina saanut sen tissin suuhunsa ja nyt se sitten kielletään. Voin myöskin kertoa että äitillä ja isillä taitaa kulua muutama ylimääräinen levy suklaata viikonlopun aikana :D ja suoraan sanottuna en tosiaan usko että päästäis muka vain kolmella yöllä, niinkuin neuvolassa sanottiin. Aloittelen pikkuhiljaa jo tänä yönä niin, että annan Oliverille vain muutaman kerran tissiä/pullomaitoa.

Tompan isällä ja siskolla on la synttärikahvit, joten piti käydä vähän lahjaostoksilla. Mulla oli itsellekin kerääntynyt aikamoinen lista kaikkia hankittavia asioita. Tässä muutamia omia ostoksia.

 kotihousut. Niitä kun ei mun vaatekaapista liikaa löydy.

 Ollelle body. Teksti on kyllä ihan nuija mun mielestä, mutta kun hintaa oli vaan 3 e ni pitihän se ostaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut body tekstillä "my dad loves me more than icehockey" tai jotai vastaavaa :D joten kyllä toi ny voittaa sen.

Ihan vaan perusjuttuja. Mukaan tarttui myö uutta hiusharjaa, puuterivippaa 
ja tällainen kapine Ollelle :P

 Unohdettiin testata tota tänä iltana mutta huomenna sitten.

Oliver on ruvennut jostain syystä hirveästi kiukuttelemaan Tompalle. Toki osa siitä on iltaväsymystäkin, mutta poika selkeästi rauhoittuu kun pääsee takaisin mun syliin. Treeniin on tosi vaikea keskittyä, kun toinen kenkkuilee isin sylissä, enkä vain pysty kuuntelemaan kun toinen itkee. Tosi outoo kun ottaa huomioon, että ihan pienestä pitäen Oliver on ollut ihan yhtä lailla isänsä hoivissa  kuin munkin.

 Meillä hoidetaan syötöt vielä toistaiseksi sitterissä, kun Oliver syöttötuolissa ollessaan vaan keikkuu puolelta toiselle, tai sitten on etukenossa :D silloin tällöin täytyy kuitenkin testata, josko tasapainoa olisi jo tarpeeksi tuolissa istumiseen.

miten mun kulmat näyttää noin tyhmiltä

9 kommenttia:

  1. Mä oon lueskellu kokemuksia unikoulusta, ja se oikeasti toimii, jos vie homman loppuun asti! Jos luovuttaa kesken, seuraavalla kerralla on tietysti tuplasti hankalampaa.
    http://kepulaisenaiti.blogspot.com/2011/11/unikouluttaja.html
    Siinä yksi hyvä esimerkki. :) Kannattaa googlettaa tassutus-unikoulusta, se on lempeämpi unikoulu. Tosin eihän enää missään huudatusta edes suositella.
    Meilläkin sama homma, Joel on iltaisin rauhallisempi mun sylissä kuin isänsä, mutta joskus päivisin selvästi huomaa että poika on kyllästyny mun seuraan ja haluais jo jonkun muun syliin! :D Ja Joelilla on muuten se "Daddy loves me more than icehockey"-body, mutta kun housut on siinä päällä, siinä lukee "Daddy loves ME" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sepä se! Täytyy tsempata ittee ettei vaan sit anna heikolla hetkellä periks :P Täytyyki käydä vilkasee tota linkkiä. Mäkään en oo koskaan ymmärtäny mitää huudattamista, vaikka tehokasta se luultavasti on, mutta sotii mun mielestä pahasti sen periaatteen kanssa kun lapsen tarpeisiin pitää aina vastata mahd nopeasti. Tosiaan viime yönä jo pikkasen kokeilin, yritän keritä kirjottelemaan postausta siitä miten meillä meni.

      Joo mä muistan ku äiti osti sen teille :D ihan hyvä et se icehockey jää housujen alle :P

      Poista
  2. Hienosti Oliver on kasvanut! :)
    Mä kans karsastan käsitettä unikoulu, vaikka tiedän niissä olevan lempeitäkin vaihtoehtoja kuten tuo tassutus. Toivotaan että unikoulu auttaa ja tsemppiä näihin ensimmäisiin unikoulu-öihin! :)

    VastaaPoista
  3. Hmm..outoa, mä olevinaan kommentoin tätä tekstiä, mut ei oo sit varmaan mennyt. Tosiaan toivotin voimia unikouluun ja vaikka voi tuntua hassulta/rankalta, toivotaan, että lopputulos on se; että Oliver nukkuu tasasemmin ja vanhemmat virkeämpiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei oo kyllä tähän tekstiin tullu mitää....lukiko sulla lopuks että "teksti näytetään hyväksynnän jälkeen" ?

      Poista
    2. Kuvittelin, että ois tullu..mut ehkä se jotenki meni hassusti, eikä tullu. :) niin ja ei sun kulmat näytä tyhmiltä! ;) Me ollaan faijan kaa mökillä. Oltiin ulkoilemassa ja kohta saunomista! :)

      Poista
    3. juu nii vähän kattelin sun blogista :) rentouttavaa mökkeilyä!

      Poista