tiistai 15. tammikuuta 2013

Hiukset

Nelli älä lue tätä postausta liian tarkasti :D


Kuten jo kävi selväksi, päädyin kuitenkin siihen "huonompaan" vaihtoehtoon, eli aloitin vaalennusprojektin. Aikani ihmisiä ahdisteltuani sain yhteenvedoksi, että lähes jokaisen mielestä tummat hiukset sopii mulle parhaiten. Punnitsin tummien ja vaaleiden hiusten hyviä ja huonoja puolia. Selailin toinen toistaan häikäisevämpien tummaveriköiden, että platinablondien blogeja. Kyselin kyselemistäni muiden ihmisten mielipiteitä. Tästä tuli mulle aikamoinen päähänpinttymä, kun en vain osannut millään päättää, mitä tukalleni teen. Halusin saada hiuksiini sellainen värin, mihin lopultakin olisin tyytyväinen. En myöskään ole koskaan ollut mikään luonnollisuuden tavoittelija, vaan päinvastoin tykkään vähän erottua massasta. Haen siis hiustenväriltäni jotain repäisevää lopputulosta. Musta hiustenväri tuntuu olevan nykyään uusi "blondi". Itsekin tykkäsin niistä mustista hiuksistani, mutta kuvia selatessani pakko mun oli myönnettävä, ettei ne kuitenkaan ollut yhtään mun piirteille sopivat.

Aikani funtsittuani ja vanhoja kuvia selattuani tajusin, että silloin kun olin blondi, niin hiustenväri ei kauheasti heittelehtinyt suuntaan tai toiseen. Tummana taas olen koko ajan seilannut eri suuntiin...välillä vaalentanut ja sitten taas tummentanut, sekä vaihdellut koko ajan eri sävyjen välillä kuitenkaan kunnolla tietämättä, mitä sävyä oikeastaan edes hiuksiini etsin. Näinpä siis päädyin taas polttelemaan päänahkaani myrkyillä :) Tomppa on tähän ratkaisuun tyytyväinen, hän kun oli niiden harvojen joukossa, jotka olivat vaaleiden hiusten kannalla. "blondin kanssa mä naimisiinkin menin"! :D näin hänen sanoin. Ja kun aikani mietiskelin ja vertailin esim julkkisten sekä tummaa että vaaleaa profiilia, tulin siihen tulokseen että ihan jokaiselle ihmiselle sopii ne tummat hiukset paremmin kuin vaaleat! Näin ainakin mun mielestä. Se on siis vaan enempiä miettimättä päätettävä, kummat haluaa päähänsä.

Tässä vähän pohdintaa tummista ja vaaleista hiuksista

TUMMAT:

+korostaa paremmin kasvonpiirteitä
+luonnollisempi vaihtoehto
+helpompi ylläpitää
+hellempi hiuksille
+hiukset näyttävät pidemmiltä ja runsaammilta

-ainakin mun tapauksessa vaikea löytää hyvää sävyä, toisinsanoen kyllästyn liian helposti
-Todella yleiset.
- Värjätessä hiuksia tummiksi värjää helposti vahingossa myös puolet kämpästä

Vaaleat:

+ Pitkät platinaisen blondit hiukset vaan on niin kauniit!


- Tappaa hiukset
-Oikeastaan pakosti käytettävä keltaisuutta taittavia tuotteita

Eli kuten huomaa, tummat olisivat paljon fiksumpi vaihtoehto, mutta en mä ole koskaan väittänytkään olevani kovin fiksu :D

Jos lähdetään liikkeelle nyt niistä mun mustista hiuksista. Niihin tein ensin kevennetyn värinpoiston, eli laimensin seosta reippaasti lämpimällä vedellä. Kevennetty värinpoisto vaalensi hiuksia vain hiukan, mutta hiukset jäivät kuitenkin aika läikikkäiksi ja liukuvärjätyn näköisiksi.


Tämän jälkeen heitin päähäni kaupan vaalean hiusvärin. Tavoitteena oli saada latvat ja pituudet lähemmäksi juuren sävyä, koska värinpoisto vaalensi hiusten juuret huomattavasti vaaleammaksi kuin pituudet. Vaalean hiusvärin seurauksena hiukset pysyi muuten lähes samanvärisenä mutta juuri vaaleni entisestään. Suutuspäissäni heitin päähäni  Rion vaalennusvoiteen, jolla toivoin saavani pituuksia vaalennettua sen verran, ettei juuren ja latvojen väriero olisi niin silmiinpistävä. Rio oli kuitenkin kaikesta päätellen mennyt vanhaksi, koska ei tehnyt mun hiuksille yhtään mitään. Niimpä koin ainoaksi nopeaksi vaihtoehdoksi tummentaa juurikasvun samanväriseksi kuin muut hiukset.

Tulos oli tämä:


Salama huiaa hiukan ja tässä kuvassa hiukset näyttävät kauniinruskeilta, mitä ne ei todellakaan olleet, vaan alta liian tummat ja päältä taas haalistuneen näköiset.

Sitten taas vaalennus kaupan värillä (en muista mikä väri oli kyseessä), tässä tulos:



Hiuksista tuli oikeastaan loppujenlopuksi ihan hauskan punertavat :D joka tapauksessa virhe virheen perään, nimittäin seuraavaksi länttäsin päähäni tämän:

Mä jotenkin sokaistuin tosta ihanan valkoisesta sävystä ja tein sen virheen, että luulin tämän vaalentavan myös tummiksi värjättyjä hiuksia. Tätä ei ilmeisesti ole tarkoitettu ollenkaan tummennetuille hiuksille vaan nimenomaan jo valmiiksi vaaleille hiuksille korostamaan vaaleaa väriä. Vaalennustulos oli suoraansanottuna surkea, mutta kyllä se hiukset taas astetta huonompaan kuntoon sai. Tän jälkeen rupesin lukemaan vähän tarkemmin pakkausselosteet :D

ENNEN


NYT


Ja seuraavaksi päähän olisi menossa tämä:


Korostan vielä, että en ole länttässyt värejä päähän kerralla, vaan tätä projektia on kestänyt jo jokusen viikon :D Koitan ottaa suht maltillisesti tän vaalentelun kanssa ja hoitaa hiuksia värjäilyjen välissä niin hyvin kuin pystyn.

Tällä hetkellä mun hiukset sojottaa päässä niin pahasti vaurioituneina, että on pakko pitää hiukan taukoa vaalentelusta vaikka ei millään malttaisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti