torstai 17. tammikuuta 2013

Ihanan raikas smoothie sekä vähän suolaista

Mä olen uudestaan hurahtanut syömään välipalaksi usein smoothien. Smoothieiden teko oli pitkään tauolla, kun meidän blenderi otti ja hajosi. Edelleen se nököttää ihan yhtä hajonneena tuolla kaapinperukoilla, mutta koska meiltä sattuu löytymään sauvasekoitin, niin smoothien teko onnistuu ihan (ainakin melkein) yhtä hyvin.

Olen toistaiseksi vielä aika rajoittunut näiden raaka-aineiden suhteen ja syönkin joka päivä aina täysin samanlaisen satsin. Valitettavasti sauvasekoittimella ei ihan kaikkea mahdollista saa laitettua sileäksi, joten raaka-aineiden valitseminen on aika rajallista, kun niiden  täytyy olla suht pehmeää laatua.                                    


  • n 2 dl jäisiä mustikoita
  • ½-1 banaani
  • 1 prk maitorahkaa
  • pieni kourallinen tummaa soijarouhetta
  • n. 2 dl vettä
  • loraus mehukeittoa
Tästä satsista tulee kaksi isoa lasillista, joista toisen juon välipalaksi ja toisen iltapalalla.

Mua kiinnostas kokeilla sellasta vihersmoothieta, mutta jotenkin se kuulostaa aika ällöttävältä vedellä jotain parsakaalia ja kurkkua juotavassa muodossa :D 


Olen lauantaina menossa juhlistamaan kaverin uutta kotia sekä hänen synttäreitään ja koska vieraita on tulossa paikanpäälle ihan kiitettävä määrä, päätettiin yhden toisen kaverin kanssa kaikessa hiljaisuudessamme avustaa tarjottavien kanssa. Niinpä päätin viedä suuren suosion saaneita juustotikkujani.

Tein varmuuden vuoksi kaksinkertaisen määrän, jotta saan vähän jätettyä kotiinkin näitä herkkupaloja.

JUUSTOTIKUT ("yksinkertainen" ohje)

- 2 dl jauhoja (itse käytin ruisjauhoja ja vehnäjauhoja sekaisin)
- 100 g voita
- 75 g juustoraastetta
- 1 lihaliemikuutio
- 1 keltuainen
- ripaus suolaa
- vettä sen verran että taikina muuttuu kiinteäksi

1. Tee jauhoista ja voista murotaikina
2. raasta juusto ja lisää murotaikinaan
3. Erottele keltuainen valkuaisesta ja lisää seokseen
4. Murusta lihaliemikuutio mukaan, lisää myös suola
5. Lisää joukkoon vettä sen verran että taikina muuttuu kiinteäski. Varo kuitenkin, ettei vettä lipsahda liikaa..
6. Jaa taikina neljään osaan ja lähde osio kerrallaan pyörittelemään alustan päällä taikinasta pitkuloita. Pyöritä pitkuloita niin pitkään, kunnes pitkula on noin kynän paksuinen. 
7. Leikkaa pitkulat halutun pituisiksi tikuiksi ja paista 225 asteessa noin 7-8 min.

Tikut ovat herkullisia sellaisenaan, mutta sopivat erinomaisesti myös dippailuun. Jos omistaa monitoimikoneen, niin kannattaa ehdottomasti käyttää sitä taikinan valmistuksessa!

Lisäksi pyöräytin pienen tauon jälkeen taas sämpylöitä. Meillä kuluu niin paljon leipää, että pitäisi opetella ihan kunnolla leipomaan sitä itse. Toistaiseksi olen pysytellyt vielä näissä tutuissa ja turvallisissa perussämpylöissä.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti