tiistai 2. lokakuuta 2012

Lakritsiturkinpippurijuustokakku



Pohja:

  • 50 g voisulaa
  • 200 g keksejä (itse käytin sitruunatäytekeksejä, mutta varmasti joku muu keksi sopisi paremmin)
  1. Sulata voi
  2. Murskaa keksit esim laittamalla ne kaksinkertaiseen muovipussiin ja hakkaamalla kaulimella.
  3. Sekoita voisula keksimurskaan
  4. painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
Täyte:
  • 1 tuubi lakritsikastiketta
  • 6 liivatelehteä
  • 2 prk maustamaton tuorejuusto
  • 2 prk Flora vispiä
  • pussillinen turkinpippurirouhetta
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen
  2. Vatkaa vispikermat
  3. Vatkaa sekaan tuorejuusto, lakritsikastike ja turkinpippurirouhe
  4. kuumenna tilkka vettä tai sitruunamehua ja sulata liivatelehdet siihen.
  5. vatkaa liivatelehdet täytteen joukkoon.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi
Kiille:
  • n 2 dl Lakritsikastiketta
  • 3 liivatelehteä
  • 1\2 dl vettä
  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen
  2. Kuumenna vesi ja sulata lehdet siihen
  3. sekoita aineet sekaisin
  4. kaada kakun päälle
Kakku kannattaa tehdä jo aikasempana iltana, tai vaihtoehtoisesti antaa kakun rauhassa jähmettyä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoan reunojen irrottamista ja tarjoilua.

Ohje on helpotettu versio Kinuskikissan lakritsipommista. Koska kakku tehtiin improvisoiden, en osannut ihan tarkkoja ainesosamääriä laittaa, mutta kyllä noiden pitäisi paikkansa pitää :) Kakku riitti muiden tarjottavien lisänä 30 hengelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti