torstai 14. heinäkuuta 2011

taistelu hammaskiveä vastaan


Kun aika ei pahemmin kulu auringonottoon tai ylipäänsä muihinkaan kesätoimintoihin, pitäisi ylimääräinen aika käyttää hiukan määrätietoisemmin kaikkeen hyödylliseen. Tänään sain aikaiseksi pitkästä aikaa pestyä koiruuksien hampaat, jotka olivatkin jo kipeästi pesun tarpeessa. Pakko ruveta pesemään niitä ainakin kerran viikossa, kun tuota hammaskiveä tuntuu aina vaan ilmestyvän. 

Käytössä mulla on tällaiset vehkeet:
Harjoina toimii pienten lasten hammasharjat. Pienen ja hellävarasen harjaosan takia hyvät, vaikkakin niillä on hiukan hankala päästä käsiksi takahampaisiin. Tämän vuoksi pitempi, taivutettu varsiosallinen hammasharja olisi ehkä käytännöllisempi ja vielä joskus ostoslistalla.

Koirien hammastahnan sijaan käytän mielestäni parempaa ja toimivampaa vetyperoksidiliuosta, jota ihan eläinlääkäritkin käyttävät samaan tarkoitukseen. Ei siis ole tarkoitus huiluttaa hirveitä määriä koiran suuhun pahanmakuista nestettä, vaan ihan vähän kastan harjaa korkilliseen liuosta. 

Lopuksi hieron hampaisiin Bugadog-tahnaa, joka jättää suuhun hyvän maun, ja pitäisi mukamas ehkäistä hammaskiveä, mutta se on kyllä mun mielestä niin pieni osa siitä 2 sentin määrästä mikä oikeasti kerkiää hampaisiin osua ennen nuolaisua että hiukan epäilen tuota.

Ruoan mukana syötän koirille PlaqueOff-nimistä merileväjauhetta, jota menee ruokaan niin pieni määrä että aluksi epäilin kovasti sen toimivuutta, mutta kyllä se ainakin jossakin määrin on hammaskiveä ehkäissyt. Purkki on pieni, mutta jauhetta riittää pienelle koiralle lähes vuoden päiviksi ja hintaa taisi olla n. 20 €:n verran.

Koirat kestää rääkin yllättävän hyvin, kun tietävät saavansa makupalan heti käsittelyn jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti