sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Pallomaha-asiaa

 Anteeksi ilmeeni :D

Vähän asiaa tästä raskaudesta siis :) Nyt on siis viikkoja kasassa 29+5 ja poikaa meille on kovasti povattu <3

Lapsi on meille kummallekin ensimmäinen ja todella tervetullut :) 
viimevuoden maaliskuussa olin myös raskaana. Silloin asia tuntui todella epätodelliselta, enkä osannut ollenkaan iloita asiasta, koska pelkäsin koko ajan jotain tapahtuvan ja sikiön putoavan pois kyydistä, niin kuin sitten lopulta kävikin...sain keskenmenon viikolla 9. Vaikka kaikki lohduttelivat että keskenmenot on tosi yleisiä ja sitä rataa, niin silti ylitse pääsyssä meni aikansa.

Meni siis melkein vuosi ennenkuin pamahdin uudestaan paksuksi. Plussaamisen jälkeen olo oli jotenkin epätodellinen ja valitettavasti ensimmäinen ajatus mikä päähän pälkähti oli, että en halua kokea taas sitä hirveää menetystä. Kuitenkin ajatusten tasaantumisen jälkeen olo oli aika seesteinen ja kaikin puolin erilainen kuin ensimmäisellä kerralla. Ja mukanahan tämä maha-asukki on tällä kertaa pysynytkin :)

Olen voinut koko raskausajan ihan hyvin. Selkeää pahoinvointia ei ollut edes ensimmäisen kolmanneksen aikaan, lähinnä vaan heikotusta ja pientä ruokahaluttomuutta. Olin myös aluksi hirveän väsynyt. 10-12 viikkojen aikana sairastin ehkä elämäni pahimman flunssan! Tuntui ettei se koskaan loppuisi ja koko ajan oli pieni huoli pikkusesta vaikka tiesinkin, ettei äidin sairastelu pahemmin sikiöön vaikuta.

Toisen kolmanneksen aikana oli satunnaisesti venymiskipuja ja edelleen olin kokoajan tosi väsynyt. Pikkuhiljaa alkoi myös huomata, kuinka esim koirien kanssa lenkillä ollessa aijemmin niin vauhdikas kävelytapani hidastui kerta kerralta. Mulla muuttu myös unirytmi toisen kolmanneksen aikana, oon nimittäin aina ollut todella aamu-uninen, mutta nytpä tämä tyttö ei enää yhtäkkiä pystykkään nukkumaan pitkään vaan ponkasee jo aamuseitsemältä pystyyn! Päikkärit oli kuitenkin pakko ottaa joka päivä.

Nyt viimeisen kolmanneksen aikana kaikki tarmo on tullut kertarysäyksellä takaisin :D mikä on ihanaa, kun se ainakin toistaiseksi on osoittautunut älyttömänä siivous- ja sisustusintona, joka on ollut jonkin aikaa aika jäissä. Unirytmi on muuttunut myös vähän enemmän ennalleen, pystyn siis valvomaan hiukkasen pitempään illalla, ja nukkumaan hiukkasen myöhempään aamulla.

Oon jo pitkään syönyt ihan yltiöterveellisesti ja aivan liian vähän, joten raskauden myötä vapautin hiukan mun ruokavaliota. Pyrin edelleen syömään terveellisesti, mutta kiellettyjen ruoka-aineiden lista on pienentynyt huomattavasti ja syön paaljon paljon enemmän kuin ennen raskautta.. Mikäs olis parempi syy antaa itselleen vapauksia sillä saralla kuin raskaus!
Varmuuden vuoksi olen kuitenkin popsinut näitä:

Luontaistuotekaupasta ostettuja monivitamiinitapletteja, 2 kertaa päivässä ruokailun yhteydessä, raskaana oleville ja imettäville äideille. Pillerit haisee ihan kamalalle, mutta on kuitenkin helppo nielaista...tai...no sehän tietysti riippuu ihan ihmisestä. Lisäksi jouduin syömään rautakuurin alhaisen hemoglobiinin vuoksi.

Ennen raskautta painoin n. 48 kg ja nyt viimeksi kun tarkistin niin paino oli tasan 60 kg, hui! :D hassulta tuntuu kun ei ole koskaan ennen painanut niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti