keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Minä

Kerron nyt vähän tarkemmin itsestäni.

PERUSTIEDOT

Eli olen 21-vuotias (24.12.89) nainen Porvoosta. Mun vanhemmat erosivat kun olin vaippaikäinen ja olenkin aina asunut äidin ja isäpuolen kanssa, joita on myös syyttäminen pikkusiskostani 17 wee ja pikkuveljestäni 16 wee :) . Kun siis tulen täällä puhumaan porukoistani, tarkoitan sillä heitä. Isäni taas asuu Helsingissä vaimonsa kanssa.

Porvooseen muutimme kesällä 07 Pornaisista ja omilleni muutin syksyllä 08. Muutimme suoraan Tompan kanssa yhteen, joten yksinään en ole koskaan asunut, jos Tompan inttiaikaa ei lasketa. Tomppa on mua vuoden vanhempi eli 88-syntynyt.

Olen aina ollut äärettömän eläinrakas ja kaikenkarvaista sakkia meiltä onkin aina löytynyt, pienjyrsijöistä hevosiin ja niin poispäin. Innostun joskus vähän turhankin helposti ja olen myös aika äkkipikainen. Onneksi on Tomppa omalla rauhallisuudellaan tasapainottamassa tilannetta :) Mulla on mielestäni ihan perushyvä itsetunto ja uskallan kyllä ilmaista oman mielipiteeni. Tätä tasapainottamassa on kuitenkin mun hidas lämpeäminen uusille ihmisille, eli ujouttakin jonkin verran löytyy.

Naimisiin mentiin viime kesänä 19.6.10 ja ollaan siis ensimmäistä hääpäivääkin jo keritty viettää :)

 TYÖELÄMÄ

Olen valmistunut lähihoitajaksi keväällä 08, jonka jälkeen tein vuoden sijaisuuden päiväkodissa 0-3-vuotiaiden ryhmässä. Tykkäsin kovasti siitä työstä, mutta tiesin jo silloin että sitten kun alan omia lapsia hankkimaan, niin työpaikan on vaihduttava.
Tämän jälkeen kirjoitin vuoden mittasen työsopimuksen Porvoon suomenkieliseen alakouluun, jossa viihdyinkin todella hyvin koulunkäyntiavustajana. Kuitenkin koska sopimus oli vain vuoden mittainen, päätin kokeilla siipiäni myös viereisessä yläkoulussa, jossa viihdyin sitäkin paremmin.
Näin työsopimuksen päätyttyä jäinkin sitten sopivasti kesäksi työttömäksi, ja äitiyslomahan mulla alkaa jo elokuun puolessa välissä :) Tuonne yläkoulun puolelle aijon kuitenkin vielä hakea uudestaankin, se kun tuntui niin omalta paikalta.

Ehkä jossain vaiheessa elämääni jatkan vielä opiskeluakin...ehkä kokonaan uusi ammatti...jää nähtäväksi.

HARRASTUKSET

Mulla ei oo koskaan ollut mitään niin sanottua "oikeaa" vakkariharrastusta. Joskus mukulana vähän aikaa ratsastelin mutta siihen se jääkin. Listaan kuitenkin nyt juttuja, joita tykkään suht säännöllisesti tehdä.

Elokuvat ja lukeminen taitavat nousta eniten pintaan. Leffoista sen verran, että en ole suinkaan mikään leffateatterin himokäyttäjä, pikemminkin päinvastoin. Sen sijaan tykkään keräillä omaan hyllyyn hyviä elokuvia. Eniten tuolta hyllystä näyttäisi löytyvän genreä kauhu/trilleri. Hyvät kauhuleffat siis eniten lähinnä sydäntä. Hyvänä kakkosena tulevat kaiken maailman höpöhöpökomediat. Räiskintäleffat ovat aika liki out-listalla. En kuitenkaan ole ehdoton tässä luokittelussa, vaan suosikkileffoja löytyy kyllä joka lajista. En voi kuitenkaan väittää jatkuvasti katsovani mitään näistä leffoista. Innostus tulee ja menee ja vuorottelee aika sopuisasti ton kirjojen lukemisen kanssa

Kirjoista taas sen verran, että olen äärettömän nirso kirjailijoiden suhteen ja tällä hetkellä luenkin pelkästään Nora Robertsin ja Sophie Kinsellan tuotoksia. Harmi vain, että pikku hiljaa sitä alkaa muistamaan jokaisen kirjan kannesta kanteen ulkoa, joten ehkä olisi ihan hyvä hetki alkaa vähän avartaa katsetta muidenkin kirjailijoiden suuntaan.

Lisäksi voisin listata harrastuksekseni omasta kehosta huolehtimisen kuntosalin muodossa. Joskus kokeilin myös aerobicia mutta mun jalat ei pysynyt siinä tahdissa :D kuntosali kuitenkin osoittautui mun jutuksi ja oonkin hiukan harmissani, jos mun aika ei riitä siellä käymiseen sitten vauvan synnyttyä. Tuo salilla käynti on tosin kyllä ollut jäissä koko raskausajankin.

ELÄMÄNTAPA

Olen aika kotihiiri, mitä onneksi on myös Tomppakin. En ole mikään kauhea bilehirmu, vaikka välillä tuleekin enemmän kuin tarpeeseen päästä vähän laittautumaan ja lähteä kavereiden kanssa tanssimaan. Enemmän olen aina ollut kotibile-ihminen. On paljon mukavampaa ja myöskin halvempaa jutella rauhassa kavereiden kanssa kotona kuin rääkyä baarissa melun yli samalla kumoten ylihintaisia drinkkejä. Tää saattaa johtua myös siitä pikkujutusta että Porvoon yökerhot on suoraan sanottuna per***stä.

Mökki-ihmisiä me ollaan kummatkin henkeen ja vereen ja mökkejäkin löytyy kaksin kappalein, toinen Pellingistä ja toinen Portaasta. Itse luokittelen ihmiset rannalla viihtyviin city-ihmisiin ja sitten niihin mökki-ihmisiin ja itse kuulutaan ehdottomasti tuohon jälkimmäiseen kastiin. Kesä ei ole mitään ilman muutamaa mökillä vietettyä viikkoa, jonka jälkeen ihan erilailla arvostaa oman kodin ja kaupungin tuomia ylellisyyksiä.

Noo sitten ruokavalioon. Oon aina ollut vähän turhan tarkka omasta ulkonäöstäni ja painostani, jonka vuoksi tuo terveellisyyden tavoittelu saattaa välillä mennä vähän liiallisuuksiin. Kuitenkin nyt raskausaikana olen onnistunut niin sanotusti vapauttamaan mun ruokailutapoja, jonka vuoksi ne on nyt oikeasti terveelliset. Kaikki herkut jätän silti edelleen viikonloppuja varten.

HUH...paljon jää vielä kertomatta mutta nyt puhti loppuu kesken :D kysymyksiä saa laittaa jos jokin asia jäi kiinnostamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti