keskiviikko 3. elokuuta 2011

ruokaa parin viikon säteeltä

Oon nappaillu aina välillä ruoka-annoksista kuvia, mutta ne nyt ei ole oikein sopinut noihin mun postauksiin niin tein niille nyt sitten ihan oman. Mitään gourmetia ei ole luvassa vaan ihan perus kotiruokaa.

Joku iltapala viime viikolta. Mulla oli parin vuoden totaalinen nuudelitauko, kun se haju jotenki kuvotti mua. Nykyään syön niitä taas ihan mielelläni, mut tykkään niistä vaan tollasina ylikeitettyinä ja ilman lientä. Nuudeleita tulee syötyä melkein viikottain.

Tän kertanen lasagne hiukan epäonnistu, kun en ollut osannut maustaa sitä jostain syystä tarpeeks. Huijaan aina kun teen lasagnea. En nimittäin ikinä jaksa tehdä sitä valkokastiketta itse vaan ostan sen Dolmion valmiin valkokastikkeen :P jauhelihakastike on myös luultavasti joka kerta vähän erilainen kun tykkään aina soveltaa sen kanssa. Kastikkeen tein tällä kertaa näin:

  • Ensin paistoin silputun sipulin ja jauhelihan
  • Lisäsin purkillisen tomaattimurskaa, vähän vettä ja ruskea kastike-jauhetta
  • sitten vaan eri mausteita (joita sitten tällä kertaa tuli aivan liian vähän)


Tänään väsäsin makaronilaatikon, kun eilen rupes tekeen mieli jotai ruokaa mihin vois käyttää ketsuppia :D no tänää tietysti oli jo ihan muut ruoat mielessä, mutta kun kerran aineet oli ostettu ni pitihän se sitten tehä.

  • 1 pss makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 kasvisliemikuutiota (ei ollu lihaliemikuutioita)
  • maitoa
  • mausteita kuten mustapippurirouhetta, jauhelihamaustetta, chilijauhetta ym.
  1. Paistetaan jauheliha ja sipulisilppu sillä aikaa kun makaroni kiehuu (makaroneja keitetään siis vain sen aikaa kunnes jauheliha on valmista
  2. Kaadetaan isoon lasiin (n 3 dl) keitinvettä ja liuotetaan siihen liemikuutiot
  3. sitten vaan kaikki sekaisin voideltuun vuokaan ja mausteet vielä sekaan ja maitoa jonkin verran lisäkostukkeeks.
  4. Juustoraastetta hiukan päälle
  5. Uuniin 225 astetta n. 45 min

Iltapalaks oon nyt jo muutamana päivänä syöny tällasen satsin. On ollu pakko syödä illalla vähän kevyemmin ettei oo sitten yöllä närästäny niin paljon. Ajattelinki et oon ihmeen helpolla päässy tän raskauden kanssa ni eikös nyt sitte viimesille viikoille pitäny joku kiusa tulla.

1 kommentti: