keskiviikko 20. helmikuuta 2013

treenitunnelmia

Nyt on muutama viikko takana uutta kuntosuunnitelmaani ja ihan hyvältä on tuntunut. Välillä toki herää kysymys, että miksi mä tätä teen, mutta sitten taas muistaa sen treenin jälkeisen hyvän olon ja omaa silmää miellyttävän peilikuvan. Ihan samaa motivaatiota en ole vielä saanut, mikä mulla viime kesänä oli, mutta eiköhän se tässä tekemisen ohella kasva ja olen kyllä löytänyt niin ihania ja motivoivia kuntoilublogeja, mistä on ollut ihan hiukean paljon apua!

Ohjelma on luultavasti muuttunut vielä siitä täällä aikaisemmin julkaisemastani, mutta tällä hetkellä se näyttää tältä:

Ma: aamuaerobinen 20 min, lämmittely  + lihaskunto 1
ti: aamuaerobinen 20 min, lämmittely  + lihaskunto 2
ke: lepo
to: aamuaerobinen 20 min, lämmittely  + lihaskunto 1
pe: aamuaerobinen 20 min, lämmittely + lihaskunto2
la: lepo
su: lepo

Tällä hetkellä viikossa komeilee 3 lepopäivää, mitkä ei kuitenkan tarkoita mitään sohvanysväämistä, vaan ihan oman jaksamisen mukaan käyn tohon päälle vielä vaunulenkeillä, ulkoilutan koiria ja mahdollisesti tulevaisuudessa lisään vielä yhden treenikerran viikkoon.

Aamuaerobinen:

Aamu on mulle parasta aikaa suorittaa pieni aerobinen jumppa. Jos mulla ei olisi Oliveria herätyskellona, tai jos kävisin töissä kodin ulkopuolella, niin en taatusti saisi itsestäni mitään ylimääräistä irti aamulla. Mutta koska satun tällä hetkellä olemaan kotona ja koska Oliver herää joka aamu jo seitsemän tienoilla, mulle jää hyvin aikaa suorittaa pieni crossailutuokio ennen hoitolapsen saapumista. Tuo 20 minuuttia on valitettavasti maksimi, koska Oliverilla menee noin vartti aamupalan syömiseen (istuu syöttötuolissa crossarin vieressä) ja vielä 5 minuuttia sen päälle hän jaksaa istua aloillaan, ennen kuin rupeaa punkemaan itseään ylös.

Ennen aamucrossailua juon lasillisen vettä ja otan teelusikallisen L-glutamiinia. Glutamiini vähentää lihaskataboliaa.

Lämmittely:

Suoritan lämmittelyn aina crossarilla. Haaveissa olisi ostaa jossain vaiheessa myös jokin muu laite tuomaan vaihtelua aerobiselle harjoittelulle. Lämmittelen tällä hetkellä 17 minuuttia, mutta nostan lukua pikkuhiljaa 20 minuuttiin, jotta treenipäivässä tulisi crossailua yhteensä pyöreät 40 minuuttia. 20 minuuttia taitaakn olla aikalailla maksimilämmittelyaika. Täytyy olla tarkkana ettei lämmittely vie turhaan voimia lihaskuntotreenistä.

Treenit:

Treenaan aika kokonaisvaltaisesti koko kropan treenin aikana, eli vaikka mulla onkin kaksi eri treeniohjelmaa, niin lihasryhmät ovat suht samat. Treenaan jokaisella treenikerralla vatsat, kädet, selän ja pepun, tosin kummassakin treenissä liikkeet ovat erilaiset ja kohdistuvat hiukan eri lihaksiin. Esimerkiksi treeni 1:ssä keskityn käsissä enemmän hauiksiin, selässä alaselkään ja vatsassa syviin vatsalihaksiin, kun taas kakkostreenissä enemmän ojentajiin, yläselkään jne.  Jalkoja en treenaa erikseen, koska ne saavat jalkapainojen vuoksi muutenkin tarpeeksi haastetta.

Käsipainojen koko vaihtelee eri lihasryhmien kesken (luonnollisesti) ja pyrin tietty koko ajan suurentamaan painojen kokoa. Toistaiseksi painot ovat vielä suht olemattomat, mutta kunhan tässä kerkiää muutaman viikon riehumaan niin ehkä sitä tulostakin rupeaa syntymään :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti