torstai 14. helmikuuta 2013

lisäravinnepohdintaa

Kirjoitin tämän postauksen jo aikaisemmin viikolla ja kirjoituksessa esiin tulevaa ongelmaa ei enää ole ostettuani tänään Fastin L-glutamiinipurnukan. Julkaisen tämän silti, ettei nyt ihan turhaan ole tullut naputeltua.

Olen lukenut netistä hirveät määrät ennen aamupalaa suoritettavasta aamuaerobisesta, sen haitoista ja hyödyistä. Tyhjällä mahalla suoritettavaa aerobista liikuntaahan suositellaan lähinnä laihduttajille, koska tällöin kroppa käyttää pääsääntöisesti rasvaa energianlähteenään. Aihe on kuitenkin todella kiistelty. Useimmat asiantuntijat ovat sitä mieltä, että täysin tyhjällä mahalla suoritetusta liikunnasta ei ole suoranaisesti sen enempää hyötyä, kuin aamupalan jälkeisestä liikunnasta, oikeastaan päin vastoin.  Aiheesta lisää täällä

Täytyy sanoa, että mä olen pihalla kuin lumiukko! Sen verran mä olen nyt ymmärtänyt, että lihaskatabolian (lihasten hajoamisen) estämiseksi jotain olisi hyvä vetästä ennen aamuliikuntaa, mutta se jokin olisi hyvä olla nestemäisessä muodossa ja hiilihydraatiton. Fitnesstukkua selaillessani löysin tällaiset vaihtoehdot:

(lainaukset Fitnesstukun sivuilta)

Finnmax BCAA, 150 g


"Finnmax BCAA sisältää haaraketjuisia aminohappoja (leusiini, isoleusiini ja valiini) juuri oikeassa keskinäisessä suhteessa, 2:1:1. Lihakset käyttävät fyysisen rasituksen aikana erittäin runsaasti haaraketjuisia aminohappoja. Haaraketjuisten aminohappojen (BCAAn) on todettu nopeuttavan palautumista, vähentävän harjoittelun aiheuttamaa lihaskipua, parantavan sekä voimaa että kestävyyttä ja stimuloivan lihaskasvua. 

Lisäksi haaraketjuiset aminohapot (BCAA) toimivat antikatabolisesti dieetin ja kovien treenijaksojen aikana. Haaraketjuiset aminohapot tehostavat myös painonpudotusta dieetin aikana. Mitä enemmän ja kovemmin harjoittelet, sitä träreämpi rooli haaraketjuisilla aminohapoilla on.

Maku: maustamaton

Annostus: 5-20 g aterian yhteydessä ennen harjoitusta ja/tai harjoituksen jälkeen."



                                         BCAA Hardcore, 264 g

"BCAA Hardcore sisältää tärkeät aminohapot lihasmassan ylläpitämiseen ja lisäämiseen! Leusiinia, isoleusiinia ja valiinia 2:1:1!

  • Mikronisoitu ja instantisoitu jauhe joka liukenee nopeasti veteen.
  • Korkea farmakologinen laatu.
  • Lihasmassan lisäämiseen ja lihaskudoksen vaurioiden korjaamiseen.

BCAA
BCAA koostuu kolmesta aminohaposta, L-leusiini, L-isoleusiini ja L-valiini, jakaumalla 2:1:1. BCAA kuuluvat välttämättömiin aminohapoihin, joita keho ei itse pysty muodostamaan, ja sen takia on saatava ruoan kautta. Ihmisen lihakset koostuvat kokonaisuudessaan 30% BCAAsta ja harjoittelun aikana näiden hajoaminen lisääntyy. Varustamalla kehoa BCAA HARDCORElla, stimuloit jälleenrakennusta ja lihaskudoksen korjausta. BCAAlla on myös tilapäinen piristävä vaikutus alentamalla aminohappo tryptofaanin tasoa. Tryptofaani on serotoniinin esiaste. BCAA Hardcore on siis erinomainen tehonlisääjä, täysin ilman kreatiinia, kofeiinia ja muita tavallisia tehoa lisääviä aineita.

L-Glutamiini
25% BCAA Hardcoren aminohapoista on L-glutamiinia. L-glutamiini on ei-välttämätön aminohappo, joka voidaan muuntaa kehossa muiden aminohappojen tarpeisiin elimistön eri prosesseissa, kuten lihasten rakennuksessa. > 35% päivittäisestä typpikuljetuksesta lihaksiin on peräisin L-glutamiinista. Kun glutamiinin saatavuus vähenee, vähenee myös lihaksissa tapahtuva proteiinisynteesi.
Ottamalla BCAA Hardcorea ennen harjoitusta suojaat lihaksia hajoamiselta ja stimuloit samalla lihaskasvua ja suorituskykyä. BCAA Hardcorea voi myös ottaa päivän aikana, antamalla keholle parhaat mahdolliset edellytykset lihasmassan lisäämiseen.

Annostus:
Treenipäivät: 1 mittakauhallinen sekoitettuna 3 dl:aan vettä. Juo heti ennen treeniä sekä treenin aikana. Juo lisäksi 1 mittakauhallinen veteen sekoitettuna treenin jokaista 45 minuutin jaksoa kohden.

Välipäivät: Ota 1 mittakauha sekoitettuna 3 dl:aan vettä heti aamulla.
Pakkaus sisältää: 264 g / 30 annosta
Tietoa: Tämä on ravintolisä eikä se korvaa monipuolista ruokavaliota. Säilytetään lasten ulottumattomissa. Päivittäistä suositeltua annostusta ei saa ylittää. Ei suositella alle 18-vuotiaille eikä myöskään raskaana oleville tai imettäville. Henkilöiden joilla on jokin sairaus ja/tai ovat lääkityksellä tulisi ennen tuotteen käyttöä kysyä lääkäriltä neuvoja. "

Jompikumpi lähtee lähiaikoina tilaukseen. Harmittaa kun ei tullut tajuttua tätä viime viikolla, kun tilattiin lisää puddingia tuolta. Nyt ei raaskis ihan heti tehdä uutta tilausta perään, kun postikulut on niin suolaiset. Kreaa pitäisi myös ostaa lisää ja Fitnesstukulla ois tällä hetkellä muutama kreatiini alennuksessa että ne tietysti kyllä sais tilattua siinä samalla sitten. Täytyy miettiä valmiiks joku suostuttelupuhe, että saan Tompan suostumaan taas uuteen tilaukseen :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti