maanantai 11. helmikuuta 2013

liikunta-arkea ja lettureseptiä

Eilen pääsin vihdoinkin taas kiinni normaaliin arkeen ja liikuntarytmiin. Viikonloppuna tosin oltiin koko poppoo jo ihan terveitä, mutta päätin ihan hyvällä omalla tunnolla lepäillä vielä senkin yli. Eilen aloitin viikon 15 minuutin aamucrossailulla ja poikien päiväuniajalla sain sopivasti treenailtuakin. Mä olen vähän suunnitellut laittavani omat rutiinini uusiksi ja rupeisin jumppapäivinä treenaamaan aina poikien päiväuniaikaan. Näin saisin treenin takuuvarmasti tehtyä (olettaen että pojat nukkuu sen tunnin putkeen), säästyisi meidän yhteistä aikaa, eikä tarvitsisi suunnitella kyläilyreissuja treeniaikataulun perusteella. Itseasiassa silloin, kun aikoinani treenailun aloitin, niin jumppasin juurikin Oliverin päiväuniaikaan aina. Sitten kun rupesin hoitamaan siskoni lasta, niin treeniaika siirtyi iltapäivälle. Jotenkin kuvittelin, etten enää pystyisi treenaamaan siihen aikaan, kun päiväunilaisia olisi taloudessa kaksi. Ihan aluksi en olisi pystynytkään, mutta nykyään pojat nukkuvat niin hyvin, että aikaa jää juri sopivasti treenailuun.

 Treeniajan muuttuessa ruokarytmiin tulisi myös muutos: (ps. aamupalan ajankohta riippuu siitä, teenkö aamuaerobisen vai en)

Nykyinen ruokarytmi:

klo: 6-8 aamupala 
klo: 11.30 lounas
klo: 14.30 välipala
(klo: 17 pieni välipala esim joku hedelmä)
Klo: 19.45 iltapala

Tuleva ruokarytmi (treenipäivä)

klo: 6-8 aamupala
klo: 10.30 välipala
klo: 12.30 palkkari
klo: 14.30 päivällinen
(klo: 17 pieni välipala)
klo: 19.45 iltapala

Itseasiassa tää jälkimmäinen näyttää mun silmään jopa fiksummalta ruokarytmiltä, kuin tuo nykyinen. Mä en ole oikein koskaan oppinut syömään kahta isoa ateriaa päivässä (ts. lounas ja päivällinen). Mä olen tottunut syömään lämpimän ruoan puolen päivän aikoihin ja siihen rytmiin oli Tompankin aikoinaan pakko tottua :D hän kun on aina tottunut syömään lämpimän ruoan vasta viideltä. Nyt on sitten mun vuoro tottua syömään päivällinen lounaan sijaan. Terveelisintähän olisi syödä sekä lounas että päivällinen, mutta koska mä en voi omaa treeniaikaani itse päättämään (ellen laittaisi pikkupoikienkin rytmiä uusiksi), koska se pitäisi syödä jo pari tuntia ennen treeniä, eikä siinä ole mitään järkeä jos treenaan klo 11.30. Joudun siis näin ollen siitä lounaasta luopumaan.

Eilen ennen treeniä söin välipalaksi parsakaalipinaattilettuja banaaniviipaleiden ja mansikoiden kera. Mulla on ollut projektina jo jonkin aikaa tehdä pinaattilettuja itse ja vasta vastikään tajusin, että sinnehän voi ynnätä parsakaaliakin messiin :D hyviä tuli. Tosin unohdin ensin taikinasta kananmunat kokonaan ja huomasin puutoksen vasta paistovaiheessa, kun taikina oli niin selkärangatonta siinä pannulla :D johan rupes taikina taipumaan ja paistaminen sujumaan kun munat oli mukana. Ensin koitin paistaa pieniä lettuja, mutta aika nopeasti huomasin, että isommista letuista tuli huomattavasti parempia.


5 dl maitoa
n. 200 g pinaattia ja parsakaalia (pakaste)
3 munaa
2 3/4 dl jauhoja ja leseitä
½ tl mustapippuria
½ tl yrttisuolaa

- Sulata pinaatti ja parsakaali
- mittaa aineet kulhoon ja surruta tasaiseksi sauvasekoittimella
-anna tekeytyä ½ tuntia jääkaapissa
-paista letuiksi

Taikinasta tuli yllättävän paksua, eli pienempikin jauhomäärä luultavasti riittäisi. Letut olivat mun makuun ehkä vähän mauttomia, mutta en poikien vuoksi voinut niihin kovin paljoa mausteita laittaa. Sitä paitsi sopivilla lisukkeilla makua saa oikein hyvin lisättyä :) Itse käytin jauhoina leseitä, ruisjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja.


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyviltä noi letut voisi itse kokeilla=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyviä ja pojat varsinkin tykkäs! :) Noi on kyllä hyvä tapa huijata itsensä syömään pinaattia ja parsakaalia :D

      Poista