lauantai 3. marraskuuta 2012

Lauantaileipomukset

Koko aamupäivä vierähtikin mukavasti tuolla keittiön puolella. Olin kyllä kaavaillut sämpylöiden pyörittelyä ynnä muuta pikkuhommaa tälle viikonlopulle, mutta yllättäen innostuinkin hoitamaan kaikki leivontahommat ihan rytinällä. Tässä vähän kuvia valmiista tuotoksista:


Aloitin urakan tekemällä meille ruoaksi kahta laatua pitsaa. Olen jo monena kertana valmistanut pitsaa karppipohjalla, mutta totaalikyllästymisen jälkeen nyt on palattu taas normaaliin täysjyväpohjaan.

Pohjan ohje:


  • 3 dl vettä (hiukan huoneenlämpöä lämpöisempää)
  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dl leseseosta
  • 1 pss kuivahiivaa
  • n ½ dl öljyä
Päälle heitin:

  • Tomaattipyrettä
  • kinkkusuikaleita
  • pekonisuikaleita
  • juustoraastetta
  • pitsamaustetta
Tein siis kaksi pitsaa, joihin kumpaankin tuli nuo samat tavarat, sekä toiseen pitsaan vielä kanasuikaleita ja aurajuustoa. Tossa puolen tunnin päästä, kun on Oliverin päivällisaika nin pääsee jäpikkä maistamaan pienen palan. Oliver on kyllä aikaisemminkin päässyt vähän mussuttamaan pitsan reunaa, mutta tällä kertaa valmistin Ollelle oman nurkan pitsasta, johon en laittanut aurajuustoa tai pekonia. 



Sämpylöiden ohje löytyy täältä


Tein myös ensimmäistä kertaa elämässäni uunissa paistettua sitruunajuustokakkua. Mulla meinas aineet loppua kesken ja näin ollen kaikkia aineksia ei ollut ihan ohjeessa annettu määrä, mutta ei se kyllä makua tai koostumusta haitannut.


Pohja:

  • 200 g digestivekeksejä
  • 100 g sulatettua voita (itse laittaisin vähän enemmän)
  1. Murskaa keksit ja sekoita yhteen sulatetun voin kanssa
  2. Painele seos irtopohjavuokaan
Täyte:

  • 400 g sitruunatuorejuustoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
Koristeluun valkosuklaata
  1. Sekoita käsivatkaimella tuorejuusto ja rahka tasaiseksi
  2. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri, sekä munat yksitellen
  3. Lisää vielä kerma ja varmista, että seos on tasaista
  4. Kaada pohjan päälle
  5. Uuniin 175 ºc 40 min
  6. Anna jäähtyä ennen koristelua suklaalla
Itse tein kakun vähän erilailla. Sekä maitorahkaa, että kermaa tuli kakkuun hiukan enemmän kuin ohjeessa on, koska kummankin purkissa oli 2,5 dl. Perunajauho loppui kesken, joten sitä laitoin vain vajaan desin. Sokerin korvasin makeutusjauheella ja koristeluun käytin maitosuklaata. Koostumus oli jokatapauksessa erinomainen ja maku hyvä, tosin kyllä se valkosuklaa olisi tohon sopinut maitosuklaata paremmin.

Mulla ei ole tapana tavallisina viikonloppuina leipoa mitään makeita juttuja, mutta halusin kokeilla tuota juustokakkua ihan isänpäiväkahvitteluja ajatellen.


3 kommenttia:

  1. Oi vitsi pizzaaaa!! :) Toi nutturajuttu on aika hyvä keksintö varmasti! Vois ehkä itekin kokeilla, mun nutturat on kans onnistuneet aika vaihtelevalla menestyksellä, sama kun muutkin mun tekemät kampaukset.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no älä <3 ahh tänään saa vielä herkutella pitsalla ja kakulla. Toi valkki on kyl ihan paras, kun sillä saa sellasen pysyvän ja napakan nutturan aikaseks. Mun nutturat tuppaa aina löystymään aika nopeesti :/

      Poista
    2. heh..niin mulla ei oo tarpeeks tukkaa kunnon nutturaan.. :D tai tekniikkaa..

      Poista