tiistai 19. maaliskuuta 2013

Salmiakkisuklaata

Kuten tuossa aiemmin mainitsinkin, niin mulla on ollut projektina saada valmistettua itse salmiakkisuklaata kaapista löytyvillä raaka-aineilla. Lopputulos yllätti todella positiivisesti! Näillä pärjää taas muutamat lauantai-illat ;) ohjeesta tulee yhteensä 33 kpl riippuen tietysti konvehtivuokien koosta















  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl Apteekin salmiakki-mixeriä
  • 1 dl kuohukermaa
  • konvehtivuokia
  1. Mittaa kuohukerma ja mixeri kattilaan (mahdollisimman pieneen niin on helpompi sekoitella)
  2. Keitä koko ajan sekoitellen, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Tähän menee noin 20 minuuttia. Seoksen pitää kiehua koko ajan. Kun epäilet lakritsitäytteen olevan valmis, ota se hetkeksi pois liedeltä ja tarkastele koostumusta.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa (kannattaa sulattaa kolmessa osassa, niin suklaa ei kerkiä jähmettymään annosteluvaiheessa)
  4. Tee yksi konvehti kerrallaan laittamalla pohjalle ensin suklaata, keskelle lakritsia ja täytä lopuksi kokonaan suklaalla. 
  5. Laita konvehdit muovirasiassa jääkaappiin kovettumaan ainakin muutamaksi tunniksi
  6. säilytä jääkaapissa
Jos lakritsitäyte uhkaa jähmettyä kattilaan, niin lämmitä sitä hetki vesihauteessa.


Samalla tyylillä voit tehdä myös muitakin konvehteja :) esim miltä kuulostaisi vaikkapa toffeekonvehdit tai vaikkapa marmeladitäytteiset konvehdit ?

5 kommenttia:

  1. Sami oli varmaan tosi ilonen tästä kokeilusta :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei se ees tiiä noista, kun mä tein siis noi jo 2 viikkoo sitten, mut nyt vasta kerkesin julkaseen tän :D

      Poista
    2. on muuten takuuvarma tapa suojella suklaansa Samilta kun länttäsee sekaan salmiakkia ;DD

      Poista