torstai 16. helmikuuta 2012

Motivaation puutetta ja lisäravinnehifistelyä

Tuntuu että nykyään joutuu tsemppaamaan itseensä tuplasti enemmän että jaksaa treenailla. En ole kuitenkaan antanut itselleni lupaa lipsua. Tiedän nimittäin että jos alan löysäillä, niin lopputulos saattaa olla täysi kuntoilumattomuus (ei taida olla mikään oikea sana :D ). Joskus kyllä tekisi mieli vain antaa olla sen sijaan että hampaat irvessä väkipakolla rupeaa jumppailemaan. Yleensä kuitenkin auttaa, kun muistelee kuinka hyvä olo onnistuneesta treenistä tulee ja illalla menee hyvillä mielin nukkumaan kun on taas jaksanut tehdä jotain oman hyvinvointinsa eteen.

Tänään oli sellainen päivä, että meinasin jättää treenailut väliin, kun ei vain millään olisi huvittanut. Tompalla oli menoa, joten treenailuun olisi aikaa vasta paljon myöhemmin kuin normaalisti. Otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja Tompan tullessa kotiin aloitin normaalisti treenin ja mikä olikaan lopputulos ?! Lämmittely kyllä tökki hiukan mutta itse lihaskunnon jaksoin vetää ihan täysillä. Jaksoin kuntoilla pidempään kuin normaalisti ja aika loppui lopulta kesken, kun taas yleensä se on kiinnostus mikä ensiksi loppuu. Lisäsin jopa käsipainoonkin kilon lisää. Joskus kannattaa pakottaa itsensä vaikka ei voisi vähempää kiinnostaa.

Kuntoilublogit on hyvä motivaattori, mikä auttaa jaksamaan. Olen myös imenyt itseeni innostusta selailemalla Fitnesstukun sivuja. En ole oikein koskaan ymmärtänyt lisäravinteiden perään (lähinnä tietämättömyyden vuoksi) mutta nyt mun kiinnostus on herännyt. Näin kotikuntoilijana ja vain satunnaisena salillakävijänä en mitään ihmeellisyyksia tarvitse, mutta en näe proteiinilisissä ruokavalion rikastajana mitään haittaakaan. Satun vaan olemaan tällainen pieni hifistelijä, joka innostuessaan jostain jutusta haluaa heti kaiken oheismateriaalin myös :D

Mun veli on kova urheilemaan ja käyttääkin kaikenmaailman massannostojauheita, rasvanpolttopillereitä ja mitälie.Siltä suunnalta  saan siis kannatusta lisäravinteiden käyttöön. Sitten on Tomppa. Hänen mielestään taas kaikki muu paitsi palautusjuomat on täysin turhia ja hänen mielestään lihasten kasvatus pitäisi tapahtua ilman ylimääräisiä apukeinoja. Luulen, että jos jossain vaiheessa mulle käy täysi hurahtaminen kaikenmaailman mömmöihin, niin Tomppa laittaa mut kyllä järkiini, eikä anna mun tilailla mitään ylimääräistä.

Kaikenlisäksi mun ruokavalio on terveellisempi kuin ikinä ennen. Syön paljon proteiinipitoisia tuotteita, kasviksia ja täysjyvätuotteita. Leivän ja pastan syöntiä olen myös hiukan vähentänyt. Saatan esimerkiksi iltapalaleivän korvata paistetulla munalla. Ainahan sitä toki voisi syödä vielä terveellisemmin, joten mulla olisi ehkä prepattavaa hedelmien syönnin kanssa, sekä muunnella hiukan sitä jokapäiväistä salaattia hiukan erilaisemmaksi. Lisäksi saisin opetella syömään paremmin kypsennettyjä kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti