sunnuntai 20. toukokuuta 2012

rippijuhlaa

Keskiviikkona startattiin iltapäivästä sinne mun isovanhemmille. Aikaisemmin viikolla olikin jo puhetta, että meillä olisi luvassa helatorstaina kevään/kesän ensimmäiset juhlat serkkutyttöni rippijuhlien muodossa. Päätettiin, että kun kerran sinne asti lähdetään, niin ollaan samalla muutama yö mun isovanhempien luona. Kiireessä kun ei ole kiva valmistautua juhlintaan. Niimpä siis lähdettiin jo silloin keskiviikkona liikenteeseen. Tomppa oli aamuvuorossa ja mä pikkuhiljaa päivän aikana pakkailin kamoja, enkä lähtenyt edes ulos vaunuilemaan, kun yritin "säästää" Oliverin päikkäreitä automatkaa varten. No kuinka ollakaan herrahan nukkuikin koko automatkan! :) Osasyy saattaa olla se, että vaihdettiin turvaistuin isompaan ja mukavampaan malliin. Nyt jätkä nököttää kasvot menosuuntaan päin ja näyttää ihan siltä kuin nojatuolissa istuisi :D



Huomasi kyllä, että aikaisemmasta vierailusta oli vain kuukausi aikaa. Oliver ei nimittäin vierastanut mummua ollenkaan vaan muina miehinä vahtasi taas kattotuuletinta isomummun sylistä :D mun pappaa se sitten pelkäsikin oikein urakalla, kun häntä Oliver ei viimekerralla nähnytkään.

Jännitin vähän etukäteen, että miten mun isovanhemmat saa nukuttua, kun Oliver saattaa joskus öisin pitää vähän metakkaa ja niinhän se sitten pitikin, mutta mummu ja pappa vaan aamulla totes että tais poika nukkuu hyvin kun ei mitään ääntä kuulunu :D nooot. Poitsu heräili jatkuvasti yön aikana ja lopulta siinä puoli viiden maissa aamusta oli sitten todettava että on vaan parempi nousta ylös. Mun aamujen pelastuksena on onneksi Oliverin aamu-unet, mitkä poika nukkuu noin tunti aamuherätyksen jälkeen. Joskus saan puoli tuntia lisäaikaa nukkua, joskus harvinaiset tunnin tai puolitoista tuntia.

Huonosti nukutun yön jälkeen ei ihan heti päässyt juhlafiilikseen ja normaalin valmistautumisrituaalini sijaan mulla menikin laittautuminen vähän viime tinkaan vaikka aika rauhalliseen tahtiin sainkin meikkailla ja pakkailla tarvittavia tavaroita. Yleensä mä vaan tuppaan olemaan valmiina jo muutamaa tuntia tarvittavaa ennen ja nyt sitten sainkin itseni juuri sopivasti valmiiksi hiukan ennen lähtöä :D.

 ah sitä ruusujen tuoksua <3

 välillä halailtiin isin kanssa. Hitsi kun tajuttiin liian myöhään, ois nimittäin ollu hauskaa hommata Oliverillekin pinkki kauluspaita ni ois ollut miekkoset ihan samiksia. Jouduttiin sitten kauluspaidan puutteessa tyytymään perusbodyyn.

 serkun kanssa touhuilua

 Oliver pääsi prinsessan syliin  <3 ihan näyttäisi poika hiukan punastuvan

 Jos ymmärsin oikein niin valtaosa näistä oli päivänsankarin omin kätösin tehtyjä

 Ihanuusleipomuksia


Itse en oikein edusta tässä mutta tsiikatkaa toi Oliverin ilme :````D

Juhlat oli ihanat! Oliverkin sai nukuttua pienet tehotirsat siinä tiimellyksen keskellä ja jaksoi ihan älyttömän hyvin koko päivän. Toivottavasti päivänsankari itse oli tyytyväinen päivään :)

Juhlista matkattiin takaisin mummulaan, missä mummu sitten läiskäsi seuraavaksi äitienpäiväkakun pöytään :D mun kakkukiintiö oli jo sen verran täynnä, että tyydyin pupeltamaan muutamat sämpylät iltapalaksi. Sovittiin Tompan kanssa, että hän hoitaisi seuraavan yön heräilyt, jotta mä saisin kerrankin nukkua putkeen muutaman ylimääräisen tunnin. Aamulla mies sitten tokaisikin että olipahan aikamoinen yö :D huomasin sen kyllä itsekin, kun poitsu piti muakin siinä samalla hereillä. Taitavat olla ne ainaiset hampaat mitkä laittavat pojan heräilemään. 

Aamupalat syötyämme ja siinä hetken hengailtuamme pakattiin kimpsut kasaan ja lähdettiin matkaamaan kohti kotia ja Oliver nukkui taas koko matkan! Ihan käsittämätöntä ja niin mahtavaa! Toivottavasti se ottaa ton tavaksi :D Pakko muuten vielä kertoa, että silloin matkan aikana kun ajettiin juhlapaikalle, niin satoi vettä ja tää meitin pikkumies nauroi lähes sen koko matkan ajan ikkunan pyyhkijöille :D oli vissiin hassua kun sellaset kepit viuhuu edestakas..

Vaikka matkustelu on ihanaa ja kovasti jo odottelen kesän tulevia mökkireissuja niin on se vaan niin mahtavaa kun pääsee kotiin ja ennen kaikkea nukkumaan omaan sänkyyn! Mistä puheenollen sinne taidankin nyt painua samontein :)



6 kommenttia:

  1. Eikö tota turvaistuinta saa ollenkaan selkä menosuuntaan? Kun autoliittohan suosittelee selkä menosuuntaan matkustamista mahdollisimman pitkään. :) Mua kyllä ehkä pikkasen hirvittää kun joelinkin istuin on kasvot menosuuntaan, mutta se on kyllä testien mukaan paras ja turvallisin istuin kun siinä on semmonen palkkisysteemi. :) Ja voi että toi oliverin ilme! Kyllä hihityttää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10 kiloon asti selkä menosuuntaan ja siitä ylöspäin kasvot menosuuntaan päin. Kyl me hetken aikaa mietittiin että kun se on tasan 10 kiloa nyt, että laittaako vielä selkä menosuuntaan päin mutta päädyttiin sitten tohon ratkasuun. Hiitsi mun piti tsekata se teitin uusi istuin sillon juhlissa mut unohdin :P

      Poista
  2. Täytyypä vielä kommentoida tähän :D

    Autoliitto kuten monet turvaistuinten valmistajat suosittelevat että lapsi istuisi 3vuotiaaseen asti selkä menosuuntaan, tämä tosin ei pitkillä lapsilla ole mahdollista mutta kuitenkin niin pitkään kuin mahdollista pitäisi istua selkä menosuuntaa. Selkä menosuuntaan on lapselle kaikista turvallisin kolari tilanteessa vaikka istuimessa olisikin merkintä että kasvot menosuuntaan voi käyttää alkaen 9kiloa. :) Tässäkin toki jokainen vanhempi tekee oman päätöksen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täytyypä tarkistaa että mahtuisko se kuiteskin vielä olemaan selkä menosuuntaan päin...en ollut kyllä nyt yhtään taas perehtynyt näihin suosituksiin :o onneks on teitä viisaampia vähän mua ravistelemassa :D

      Poista
    2. Ostetaan Leolle kesällä selkä menosuuntaan istuin mutta tiedän et joudun kääntää sen jo vuoden päästä kasvot menosuuntaan koska poitsu on niiiin pitkä että ei milläään ilveellä mahdu 3vanhaksi selkä menosuuntaan :D

      Poista
  3. Kannattaa ihmeessä käydä siellä autoliiton sivuilla! :) Se on vähän nurinkurista, kun sitä selkä menosuuntaan matkustamista suositellaan, mutta kuitenkin semmoset palkki-istuimet on ollu testeissä parempia, vaikka niissä istutaan aina kasvot menosuuntaan. :D
    http://kidster.fi/turvaistuimet-ja-kaukalot/turvavyoistuimet/concord-transformer-t-isofix-turvavyoistuin-stone-tarjous

    Siinä meidän istuin, joka meneekin sitten loppuun asti. :)

    VastaaPoista