kännykkäkuvalaatu ei ihan anna oikeutta tälle kakulle :(
Pohja:
- n. 200 g vapaavalintaisia keksejä
- n. 100 g voita
- vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä hieman vuoan reunoja
- Sulata voi ja murskaa keksit
- sekoita voi ja keksinmurut keskenään ja painele vuoan pohjalle.
ps. lisää keksejä/voisulaa, jos pohja ei tunnu tarpeeksi paksulta ja/tai kiinteältä. Itse tykkään melko paksusta pohjasta.
Täyte:
- n. 200 g maitosuklaata tai taloussuklaata
- 4 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 5 liivatelehteä
- Oman maun mukaan : polkakarkkeja, vaniljasokeria ja piparminttuaromia
- koristeeksi piparminttukeppejä
- Laita liivatelehdet kylmään veteen
- vatkaa kermat
- vatkaa tuorejuusto kerman joukkoon
- sulata suklaa joko varovasti mikrossa tai vesihauteessa
- murskaa polkakarkit
- lämmitä pieni tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen.
- Vatkaa suklaasula ja liivatteet kermaseoksen joukkoon.
- Mausta seos oman maun mukaan polkarouheella, vaniljasokerilla ja piparminttuaromilla.
- Kaada seos tasaisesti pohjan päälle, kelmuta ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.
- Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, koska karkkikepit sulavat pikkuhiljaa kakun päälle.
Tolla liivatelehtimäärällä kakusta tuli suht napakka, joten 4 liivatelehteä varmasti olisi riittänyt.
ps. Jos piparminttukepit ovat yksittäispakattuja niin avaa todella varovasti! Katkeavat nimittäin erittäin helposti.
Mmm..varmasti maukasta. ;)
VastaaPoistatoi on ehdottomasti yks parhaista juustokakuista mitä oon maistanu saati ite tehny :) pakko tehä kyllä uudestaa joku kerta
Poista:)
Poista