lauantai 1. joulukuuta 2012

ensimmäinen joulukuuta

Viikko vierähti ihan hirveetä vauhtia ja nyt ollaan jo lauantai-illassa. Vastahan oli maanantai! Eilen, eli perjantaina mä jaksoin hämmästellä sitä, kuinka yhtäkkiä oli jo viikonloppu, kun vasta äsken viikko vaihtui seuraavaan. Tosin tähän viikkoon on kyllä mahtunut niin paljon enemmän kaupoissa juoksemista ja ulkoilua, kuin mitä niin sanottuun normaaliin arkiviikkoon, että se varmaan on se isoin syy siihen, että viikonloppu tuli niin yllättäen.
 Tosiaan tällä viikolla on siis tullut rampattua ostoksilla vähän enemmän ja nimenomaan kaikenlaisia jouluhärpäkkeitä me ollaan hamstrattu vähän sieltä sun täältä. Tää mun jouluhössötys vaan kasvaa ja voimistuu koko ajan ja pakko kyllä ruveta pikkuhiljaa hillitsemään itseään ettei nyt ihan omaisuutta pistetä sellaisiin juttuihin, jotka kaivetaan vain kerran vuodessa esille. Tähän mennessä onneksi aika hyvin pysynyt aisoissa toi joulushoppailu ja pääasiassa on tullut ostettua aika järkevää kamaa. Alkuviikosta käveltiin kaverin ja muksujen kanssa keskustaan tiimariin ostelemaan vähän jouluisia askartelutarvikkeita. Tähän väliin voisin muuten huomauttaa että tää mun kaveri sattuu olemaan jehovantodistaja, eikä näin ollen vietä joulua ollenkaan. Oli siis jotenkin hasardia käydä jouluostoksilla juuri hänen kanssaan :D No joka tapauksessa mulla oli ajatuksena askarrella punaisesta kartongista ikkunaan niitä sellaisia perinteisiä tontun kuvia, sekä tehdä ikkunoiden väliin sellainen tonttumaisema pumpulista ja massapallotontuista (tajusko kukaan mitä mä meinaan :D? ) En ollut kuitenkaan tapani mukaan taas suunnitellut loppuun saakka sitä juttua, joten kotiin päästyäni totesin, ettei meidän ikkunoiden väleihin mitään tungeta, kun ovat niin ahtaat. Meinas kyllä olla positiivisuus kortilla siinä vaiheessa, kun ajattelin tietysti heti että rahat oli  ihan hukkaan heitetty. Tuli kyllä tosi positiivisena yllätyksenä, että kun mentiin Tiimariin kyselemään, voiko ne tavarat palauttaa tai vaihtaa, niin siellä ei ollenkaan kyselty mitään, vaan suoraan sain ruveta etsiskelemään tilalle sopivampia tavaroita ja loput summasta hyvitettiin mukisematta. Tiimarissa olisi kyllä ollut vaikka mitä kotiuttamisen arvoista, mutta siellä on mun mielestä niin kovat hinnat ja suurimman osan niistäkin kamoista pystyy ostamaan vaikka honkkarista tai robbarista paljon halvemmalla. Esimerkkinä vaikkapa sellanen muovinen minikuusi. Tiimarissa hinta 9,95 € ja Robin hoodissa 1.95 € :D okei, siinä tiimarin kuusessa oli valmiina muutama pieni koriste, mutta se robbarin koristelematon muovikuusi oli silti paljon hienompi. Tässä muutama jouluinen ja vähän vähemmän jouluinen kuva.

 Keittiö on meillä se jouluisin kolkka. 


Pikkujoulukuusi saa olla muovinen ;) tää on nyt se kahden euron kuusi :D



 Kyllä. Kaikki meidän ikkunat on noin likaisia.

 Koristeluvaiheessa tuskailin, kun valmiit tuotokset näytti ihan lapsen tekemiltä :D mutta tossa roikkuessa ne näyttää jo paljon paremmilta.

 Oliver nykäisi aamulla tietokonepöydältä lehtiön ja kuulakärkikynän ja rupesi piirustushommiin :D vaihdoin kaikessa hiljaisuudessa kuulakärkikynän vahaliituihin ja annoin herran piirrellä. Ihanaa kun se on nykyään niin omatoiminen :D






 Eräs ystävällinen mies vinkkasi kaupassa noista pienistä ostoskärryistä, joiden olemassaolon olin totaalisesti unohtanut. Noiden avulla pystyis vähän paremmin kontrolloimaan Oliverin liikkumista kaupassa.


Nyt kun se odotettu lumi on vihdoinkin satanut, niin ollaan käyty muutamana päivänä vähän totuttelemassa kylmempään säähän ja siihen tärkeimpään, eli pulkkailuun. Tällä hetkellä meillä on vain vauvapulkka, mutta kyllä me ajateltiin jo tänä talvena ostaa sellainen okeakin pulkka, jotta päästään vähän mäkeäkin laskemaan. Oliverin suhtautuminen pulkkaan oli vähän neutraalimpi kuin mitä odotin sen olevan. Pikkasen hän kyllä hihkui ja varsinkin kovat vauhdit oli herralle mieleen.


Lauantai onkin mennyt lähinnä leipoessa. Tuli pyöräytettyä muutamat sämpylät, sekä kokeiltua Kinuskikissan kardemummakakkua, josta onkin kuva tossa ylhäällä. Tuo kardemummakakku on pullannälkäisille hyvä ja  nopea vaihtoehto. Valmistaikinasta leipasin myös pipareita, joita yhteisvoimin kaverin kanssa koristeltiin. Kaverin avustuksella saatiin myös piparkakkutalo koottua. Porvoossa oli tänään jouluparaati, jota meidän piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan mennä katsomaan, mutta se nyt päätettiin kuitenkin tänä vuonna skipata.

                                         murhaajapariskunta piparitorpassaan.


Ilta jatkuu murun kainalossa punaviiniglögiä siemaillen ja herkkuja popsien <3


6 kommenttia:

  1. Meillä on keittiössä aina eniten joulukoristeita eikä vaideta jouluverhoja muualle kuin keittiöön.

    Mikäs piirustus päivä tänään oikein on :D Leo piirteli tänään tohkeissaa kun annoin hänelle kynän ja paperia. Sillä välin saatiin miekkosen kanssa leikeltyä pahvista enkeleitä ja tähtiä joita olisi tarkoitus laittaa ikkunoihin :)

    Mitäs Oliver tykkää lumeasta? Leo ei siitä oikein tuntunut välittävän; tänäänkin rämmittiin keinumaan ja poika suostui istumaan lumessa kaksi minuuttia ja sen jälkeen oli päästävä syliin. Kenties siihen vaikuttu se kun laitoin toisen hankeen istumaan :D Pitäneen varmaan ensi kerralla tutustuttaa toinen auratulla tiellä lumeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiöön on kyllä kaikista yksinkertaisinta vaihtaa tyyliä! :)
      Hahah no en tiedä :D itekkin ihan yllätyin kun jätkä yhtäkkiä vetäsi piirustustamineet eteensä ja rupes hommiin :D kun ei edes olla kuin vasta muutamia kertoja sitä harjoteltu. Eipä oliver kauheesti tota lunta noteerannu, vähän katteli vaan ja pulkassa halus kädellä "laahata" siellä lumessa :) tais tulla lumi vähän yllätyksenä leolle :D ens talvena me ei sitten muuta tehäkkään kun juostaan tuolla pulkkamäessä ;)

      Poista
  2. Tais joo tulla :D
    Huomenna mennään testailemaan josko Leo tykkäisi lumesta ollessaan pulkan kyydissä :)

    VastaaPoista
  3. Ihanasti oot laitellut joulutunnelmaa teillä! :) Meillä on noi yhet uudet jouluvalot..mut ei paljon muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon ihan ihme jouluhöperö ollu nyt tänä vuonna :D nyt alkaa tosin tuhlailukiintiö ainakin olemaan jo täynnä, kun mennyt myöskin rahaa ihan kiitettävästi tän höperöitymisen vuoksi

      Poista
    2. Heh..:) mä en oo oikei höperöitynyt joulusta pahemmin nyt. Ehkä johtuu vähän siitä ettei me vietetä joulua sillai kotona vaan kylässä..ja kun ei oo lapsia, joille joulujutut ois kivoja. :)

      Poista