lauantai 29. joulukuuta 2012

Polka-suklaajuustokakku

Halusin leipoa jotain mukavaa jouluksi sekä mun porukoille, että viemisiksi anopilleni. Äitini pyynnöstä päätin tehdä jonkin sortin juustokakun. Halusin leivonnaisen olevan jotenkin jouluun sopiva, mutta googlettamalla löytyi lähinnä vain glögijuustokakkuja, jotka eivät ainakaan näin ajatuksen tasolla kauheasti houkuttele. Sitten törmäsin Kinuskikissan reseptejä selaillessani Polkakakkuun. Muokkasin hieman reseptiä omiin kätösiini sopivammaksi ja tällaisen sain aikaiseksi :) Kaikki tykkäsivät kovasti ja kotiinlähtöpäivänä loputkin muruset oli jo syöty.


kännykkäkuvalaatu ei ihan anna oikeutta tälle kakulle :(

Pohja:


  • n. 200 g vapaavalintaisia keksejä
  • n. 100 g voita



  1. vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä hieman vuoan reunoja
  2. Sulata voi ja murskaa keksit
  3. sekoita voi ja keksinmurut keskenään ja painele vuoan pohjalle.
ps. lisää keksejä/voisulaa, jos pohja ei tunnu tarpeeksi paksulta ja/tai kiinteältä. Itse tykkään melko paksusta pohjasta.

Täyte:

  • n. 200 g maitosuklaata tai taloussuklaata
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 5 liivatelehteä
  • Oman maun mukaan :  polkakarkkeja, vaniljasokeria ja piparminttuaromia
  • koristeeksi piparminttukeppejä

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen
  2. vatkaa kermat
  3. vatkaa tuorejuusto kerman joukkoon
  4. sulata suklaa joko varovasti mikrossa tai vesihauteessa
  5. murskaa polkakarkit
  6. lämmitä pieni tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. 
  7. Vatkaa suklaasula ja liivatteet kermaseoksen joukkoon. 
  8. Mausta seos oman maun mukaan polkarouheella, vaniljasokerilla ja piparminttuaromilla.
  9. Kaada seos tasaisesti pohjan päälle, kelmuta ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.
  10. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua, koska karkkikepit sulavat pikkuhiljaa kakun päälle.
Tolla liivatelehtimäärällä kakusta tuli suht napakka, joten 4 liivatelehteä varmasti olisi riittänyt. 

ps. Jos piparminttukepit ovat yksittäispakattuja niin avaa todella varovasti! Katkeavat nimittäin erittäin helposti.





3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. toi on ehdottomasti yks parhaista juustokakuista mitä oon maistanu saati ite tehny :) pakko tehä kyllä uudestaa joku kerta

      Poista