tiistai 14. helmikuuta 2012

Sakset viuhuu ja koirat tykkää (not)


Meillä on ollut koirien pesu jo monen monta viikkoa projektina. Jospa sen nyt tänään hoitaisi pois. Tota rotua kun pitäisi pestä suht useasti. Olen pitänyt turkit mahdollisimman lyhyenä ihan vain käytännön syistä. Enää kun ei ole aikaa harjailla todellakaan niin usein kuin ennen, ja noiden turkit täyspitkänä tarvitsisi sen harjauksen muutaman kerran viikossa. Ulos meillä on kummallekin lämpimät haalarit, vaikka eipä noiden kanssa näin talvella pitkälle pötkitäkään. Kun lumi kerääntyy paakkuina pienten anturoiden väliin niin matka tyssää siihen. Se on tosi harmi, koska noista elukoista huomaa, kuinka niille on nyt talven aikana kertynyt energiaa mitä ei oikein saa purettua kunnolla kun lenkit ovat lyhyempiä.

Nykyään sitä saattaa yhtäkkiä havahtua että  herran jestas siitä on jo monta viikkoa kun viimeks on tullut harjattua koirat. Satuin vilkaisemaan myös ton toisen suuhun ja näyttäisi olevan raaputuksen ja kunnon hammaspesun tarpeessa...sekin kun olisi oikeasti sellanen homma mikä pitäis säännöllisesti tehdä....aaaarkh kun sitä on oltu huolimattomia. Pitääkin pitää palaveri miehen kanssa ja sopia vaikka turkin harjaus ja hampaidenpesuvuorot että tulis velvollisuudet hoidettua.

Varsinkin noi hampaat mua vähän huolettaa. Kummaltakin löytyy hammaskiveä ja tuolta mummelilta sitä on jouduttu ihan nukutuksessakin poistamaan (ja siinä samalla muutama hammaskin), joten nyt olis kyllä tsemppauksen paikka ja yritettävä vähän raaputella niitä pois. Joka päivä ruoan seassa ne on kyllä saanut merileväuutetta, minkä pitäisi auttaa hammaskiveen, sekä kovia luita on kyllä pureskeltavaksi, mutta silti pitäisi se säännöllinen harjauskin tehdä.



 Musta tuntuu etä meillä menee nykyään ihan tajuttomasti leipää, vaikka itse olenkin hiukan sen syömistä vähentänyt. Muistan kun Tomppa oli intissä niin jouduin aina pakastamaan suurimman osan leipäpussista kun en olisi millään kerinnyt sitä syömään ennen homehtumista :D no nykyään sitä leipää sitten meneekin melkein 2 pussia viikossa. Olen jo jonkin aikaa miettinyt leipäkoneen hankkimista, mutta ei oikein inspaisi ostaa enempää härveleitä jo valmiiksi täyteen keittiöön. Eilen sitten repäisin ja leivoin ensimmäistä kertaa ihan yksinäni omin kätösin vähän sämpylöitä

ohje on täältä . Käytin jauhoina täysjyväruisjauhoja ja -sämpyläjauhoja. Laitoin sekaan myös leseseosta ja mantelirouhetta. Suolaa voisi ohjeessa olla ehkä hiukan enemmän, koska vähän mauttomiksi jäivät.

Ajattelin ottaa ihan tavaksi silloin tällöin tehdä itse leipää, niin säästyisi vähän rahaa muihin juttuihin.

Punkkaripoju eilen illalla kylvyn kautta menossa nukkumaan. Suussa muuten pilkottaa kaksi pientä hampaan alkua! Nyt loppui äidin sormien pureskelut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti