perjantai 3. helmikuuta 2012

Kauneudenhoitorutiineja

Oma henkinen ja fyysinen jaksaminen on tärkeää vauva-arjessa (ja muutenkin). Ja niinhän se menee, että kun kroppa voi hyvin, niin mieli on myös virkeämpi. Vaikka aika ei samalla tavalla enää riitäkkään itsensä huoltamiseen, niin on joitakin asioita ja rutiineja, joista en suostu eikä myöskään todellakaan kannata luopua, vaikka olisi kuinka kiire arki.

Tässä nyt vähän mun omia perusoperaatioita :)

Päivittäin:
  • Kasvojen puhdistus ja rasvaus: Tää käytäntö mulla on ollut jo peruskouluajoilta saakka. Mulla oli yläaste aikaan (ja sen jälkeenkin jonkin aikaa) keskivaikea akne, jonka vuoksi itsetunto oli aika nollissa. Näistä ajoista muhun on kuitenkin juurtunut todella syvälle ymmärrys siitä, kuinka tärkeää kasvojen puhdistus on,  aamuin sekä illoin. Pääasiallisesti ostan kaikki kasvojen puhdistus- ja hoitotuotteet apteekista tai The Bodyshopista. Nykyään olen käyttänyt enemmän apteekin tuotteita, koska sinne on helpompi mennä kuin keskustan Bodyshoppiin.


    Tällä hetkellä käytössä olevat tuotteet. Sebamedin kasvovesi ja puhdistusvaahto, Lumenen sävyttävä voide ja Basiron-hoitovoide. Itseasiassa Sebamediä ostan suht useasti, nyt tosin olen jo aika kyllästynyt ja vähän jo mieli tekiskin hilpasta joku päivä pitkästä aikaa sinne  Body shopiin ostamaan vaikka joku ihana Tea tree-setti. Yleensä mulla on kasvorasvana Apteekin Humektan-perusvoide, mutta sen loputtua otin käyttöön ton kesäisen sävyttävän voiteen, kunnes jaksan käydä ostamassa taas uuden putkilon Humektania. Basironia käytän finneihin (yllätys :D ) aina silloin kun muistan.

    Muutaman kerran viikossa

    • Kasvojen kuorinta: Käytän kasvojen kuorintavoidetta oikeastaan joka kerta kun käyn kunnolla suihkussa ja tällä siis meinaan sitä, kun en vain treenin jälkeen nopeasti huuhtase itseäni vaan pesen myös hiukset ym. Kuorin myös vartalon oikeastaan joka kerta kun käyn suihkussa, eli noin. 4-5 kertaa viikossa.
      • Kasvonaamio: Naamioiden käyttö on jäänyt ihan liian vähälle, enkä nyt ole taas moneen viikkoon ehtinyt viitsinyt sitä tehdä. Suosin kovasti savinaamioita, enkä oikeastaan juuri muita naamioita osta. Tosin joku kosteuttava ja ravitseva naamio voisi näin talviaikaan olla ihan kiva.

        Kaapista löytyy The Body shopin Seaweed ionic clay-magneettinaamion jämä, jonka voisi nyt joku päivä käyttää loppuun kun näyttää jo vähän kuivahtaneen. Lisäksi on Silva Arctican Minttusuklaa&hunaja-kasvonaamio, jonka ostin viime kesänä, kun en raskausaikana uskaltanut tuota toista naamiota käyttää.


        Tuo magneettinaamio on aika ytyä kamaa, eikä kauhean herkälle iholle sovikaan. Se perustuu jotenkin siihen, että ensimmäisten viikkojen aikana (käytetään siis pari kertaa viikossa) se imee epäpuhtaudet pintaan, jonka jälkeen kuivattaa ne. Suklaanaamio taas on jotenkin tosi niljakkaan tuntuista, eikä siksi ole kauheasti tullut tuolla tökötillä naamaa sotkettua.


        • Hiusten hoito: Shampoo vaihtelee ihan sen mukaan  mikä nyt sattuu kaupassa ensimmäisenä käteen. Pyrin kuitenkin aina ostamaan jotain kuiville ja elotomille hiuksille tarkoitettua :D semmoset kun mun hiukset tuppaa olemaan.
          Käytän nykyään pelkästään Aussien hoitoaineita, koska ne sopii mun hiuksille parhaiten. Marketin hoitoaineet laittaa jostain syystä mun hiukset ihan karseeseen kuntoon. Pyrin pitämään hoitoainetta aina yliaikaa päässä. Saatan esim tulla suihkusta pois vielä hoitoaineet päässä ja pestä ne vasta 15 minuutin päästä. Lisäksi laitan aina suihkun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Näitäkin puteleita on kertynyt kaappiin jos jonkinmoista, mutta tällä hetkellä käytössä Sunsilkin oranssi puteli vahingoittuneille hiuksille ja Favoran 2in1 suihke, joka antaa hiuksille hoidon lisäksi tukea. Sitä suihkutan joskus kuivaankin tukkaan jos se alkaa vaikuttaan liian kuivalta :D 

          • Vartalon kosteutus: Rasvaan kropan joka kerta suihkun jälkeen. Itseasiassa parempi olisi jos jaksaisi/viitsisi rasvata vaikkapa joka ilta, varsinkin näin talvella. Kesällä kyllä tuli rasvailtua päivittäin kun tuli esim jalkoja esiteltyä hiukan enempi kuin talvella. Joka tapauksessa, suihkun jälkeen läträän koko kropan läpi vauvaöljyllä, jonka jälkeen vielä rasvaan. Tällä tavalla rasvaa kuluu paljon vähemmän kuin ilman tuota öljyä. Lisäksi mun iho on paljon paremman näköinen kuin silloin kun en ollut vielä keksinyt tuota öljyä.

          Kerran kuussa tai harvemmin

          • Hiusten värjäys: En itseasiassa ole koskaan kiinnittänyt siihen huomiota, kuinka usein värjään tukkaani, mutta voisin kuvitella, että lähin arvio olisi n. kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa. Silloin kun hiukset oli vaaleat, luonnollisesti värjäsin niitä useammin kuin nyt kun juurikasvu ei tummissa hiuksissa juurikaan näy.  Syy mun hiusten huonoon kuntoon onkin se, että silloin kun värjään niitä, niin muutos on yleensä aika radikaali edelliseen. Kyllästyn siis nopeasti yhteen kuosiin ja haluan aina jonkun täysin uudenlaisen tukan. 

          • Hiusten öljyhoito: Tätä mun pitäs tehdä useammin, nimittäin tää on mun mielestä yks parhaimmista hiustenhoitomuodoista. Käytössä on ihan oikeastaan joka ruokakaupassa myytävä XZ:n öljyhoito, joka isketään päänahkaan, kammataan niin että sitä on kaikkialla hiuksissa ja annetaan vaikuttaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen pestään hiukset normaalisti.  Tää tekee hiuksista ihanan sileät ja kiiltävät.
          • Kulmien värjäys: Värjään aina itse kulmani, koska mun mielestä se jälki, mitä ammattilaiset saa aikaan, ei paljoa poikkea siitä mitä itse voi kotona tehdä paljon halvemmalla. Kaiken lisäksi ammattilaisella teetetty värjäys kuluu ihan yhtä nopeasti kuin kotona suoritettu värjäys. 
           Astiasta kukkaruukkuun, voisko joku mua viisaampi kertoa, miksi toi mun teksti on aina noin supussa :D ? Siis miksi noi rivit jää niin lyhyeiksi ja voiko sen jotenkin fiksata paremmaksi?




            2 kommenttia:

            1. Sulla taitaa kirjoittaessa olla reunojen tasaus tai tekstin keskitys päällä. Kokeilehan ilman sitä, että muuttuuko! :)

              VastaaPoista
              Vastaukset
              1. Ei ollu se :( sitä itekki meinasin kirjoitusvaiheessa mut kun vähän aikaa pulailin niin ei auttanut :( toi sama ongelma on ollu koko ajan ja joskus menin myös koko blogin leveyksiä säätelemään ja lopputulos olikin se et koko blogi meni ihan sekasin :D sit annoinki asian olla mut nyt on alkanu ärsytää taas...

                Poista