torstai 10. marraskuuta 2011

Meidän päivä

Ajattelin vähän rustailla tänne meidän päiväjärjestystä, mikä tietysti on vain suuntaa antava, koska jokainen päivähän vauva-arjessa on erilainen :) nuo ajat myös ovat vähän sinne päin. En kirjannut ylös syöttöjä tai vaipanvaihtoja, mutta kummatkin toiminnot tapahtuu noin parin tunnin välein.

klo 8.30-10.30:  Jos herään ennen Oliveria: Pesen kasvot, syön aamupalan ja meikkaan, juurikin tuossa järjestyksessä :)

Jos kumpikin herää: Hoidan Oliverin aamupesut, joihin kuuluu vaippa-alueen, taipeiden ja kasvojen pesut, sekä vaihdetaan puhtaat vaatteet. Tämän jälkeen vähän aikaa hellitellään sylissä ja sitten poitsu saa katsella sitteristä kun syön aamupalan. Yleensä Oliverilla ei riitä kärsivällisyys tähän, vaan saan ahmia aamupalan samalla kun pidän poikaa sylissä ja Oliverihan ei halua olla sylissä muuta kuin pystyasennossa, joten se syöminen siinä samalla on hiukan ongelmallista :D.

Kun olen saanut joten kuten syötyä,  niin vähän lauleskelen pojalle ja kuunnellaan youtubesta rauhallisia lastenlauluja, kuten ihme ja kumma, päivänsäde ja menninkäinen yms. Saatetaan myös leikkiä leikkimatolla tässä vaiheessa hetken aikaa, jos Oliver ei vaikuta vielä väsyneeltä. Tässä vaiheessa viimeistään Oliver on tarpeeksi väsynyt nukahtaakseen ja mennään makoilemaan sänkyyn, jossa Oliver sitten nukahtaa joko mun rinnan päälle tai viereen samalla kun itse katselen leffaa. Kun poika on tarpeeksi syvässä unessa, niin käyn tekemässä omat aamutoimet, teen vähän kotihommia, istun koneella, syön ruokaa jne. kunnes Oliver taas herää.

Klo: 14-14.30: Käydään n. puolen tunnin vaunulenkillä, jonka ajan Oliver nukkuu ja uni saattaa jatkua vielä lenkin jälkeenkin, tai sitten tunnin parin päästä uudestaan.

 Klo: 15.15-18 Tomppa tulee kotiin ja tästä asti vuorotellaan siinä kumpi pitää poikaa ihan sen mukaan, miten poika nukkuu ja miten kummallakin on omaa hommaa työn alla. Jos Oliver ei aamulla ollut leikkimatolla niin nyt iltapäivällä sitten. Saatan myös itse kävästä lähikaupassa.

Klo: 18-19:30: Käydään koko porukka yhdessä n. puolen tunnin vaunulenkillä.


Klo: 19:30-20:15: Hoidan omat iltatoimet, kuten katson salkkarit, syön iltapalan ja hoidan omat iltapesut. Jos Oliverilla on kylpypäivä niin kylpeminen tapahtuu salkkareiden jälkeen :)

Klo: 20:15-22:00: Laitan Oliverille yöpotkarit jalkaan, jonka jälkeen hengaillaan makkarissa ja koitan saada herraa nukkumaan yleensä huonoin tuloksin :D näihin aikoihin pojalle puskee iltaväsyraivarit päälle.

Klo: 22: Jos Oliver ei vielä nuku, niin Tomppa ottaa hänet olkkarin puolelle nukahtamaan ja käyn itse nukkumaan.

Tämän jälkeen Oliver herää noin kahden tunnin välein syömään, kunnes taas noustaan ylös silloin klo: 8.30-10-30 :) Nyt vähään aikaan ei poitsulla ole tullut kakkaa yön aikana, joten yöt eivät ole olleet ihan yhtä rikkonaisia kuin aikaisemmin ja syötön jälkeen Oliver on nukahtanut samontein uudestaan.

Mutta tässä vähän osviittaa meidän normaalista päivästä. Tostahan ei nyt käy ilmi paljonko poitsu nukkuu vuorokauden aikana, tai sen tarkemmin syöttöjen tai vaipan vaihtojen määrää, eli niistä vielä sen verran, että pyrin pitämään sekä päivät että yöt mahdollisimman rauhallisina ja kiireettöminä, enkä tee sen suurempaa numeroa nukuttamisista, vaan yritän pojasta itsestä lukea, koska näyttäisi siltä että uni olisi tarpeen ja mennään sitten yhdessä köllimään tonne makkariin, jossa poika sitten pään silittämiseen ja hellimiseen nukahtaa. Vaipan vaihdan n. 3 tunnin välein + kakan tullessa ja syödä poika saa niin usein kun haluaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti