maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tule jo heinäkuu

Aikaisempina kesinä sitä vain mietti että mihin sitä aikaa kuluttaisi.  Hellepäivinä otettiin aurinkoa, haahuiltiin kaupungilla, käytiin muuten vaan jätskillä,. Sadepäivinä oli lupa hautautua sohvalle leffamaratonille tai uppoutua moneksi tunniksi hyvään kirjaan. Jännä muuten, että vaikka jokainen kesä on aina erilainen, niin silti niitä kaikkia muistelee lämmöllä ja kaikki ovat olleet ihan yhtä ihania. Varmasti myös tätäkin kesää tulee ikävä, vaikka tällä kertaa ei olekaan "ongelmana" sitä että mihin kaiken ajan käyttäisi.

Jos joku kesä pitäisi nimetä niin sanotusti huonommaksi kuin muut, niin se olisi viime kesä. Maha pystyssä mökkeilykin (mikä siis normaalioloissa on mulle se lempparitapa viettää kesää) tuntui suhteellisen hankalalta huonoine hygieeneineen ja kovine sänkyineen. Jostain syystä en uskaltanut raskaana ollessa aurinkoakaan pahemmin ottaa :D saati sitten uimassa käydä... Kesäloma tulikin vietettyä lähinnä kaupungilla sekä porukoilla pyörien. Bloggailunkin aloitin viime kesänä juuri sen vuoksi kun ei ollut parempaakaan tekemistä. Raskaus toi mulle niin paljon kaikenlaisia huolia, että en oikein osannut nauttia kunnolla koko kesästä. Oikeastaan odotin koko ajan vain tulevaa syksyä jotta saisin pikkuiseni turvallisesti maailmaan. Toki olihan kesässä paljon hyvääkin. Kavereiden kanssa oli hauskaa ja oli se mökkeilykin ihan mukavaa. Koko ajan mua vain varjosti se pelko, että entä jos raskaudessa meneekin jotain pieleen. No, on sanomattakin selvää että näin ei käynyt :) ei voi siis muuta sanoa kuin että ihan turhia käytin aikaani murehtimiseen, kun ihan yhtä hyvin olisin voinut nauttia kesästä.

Joka tapauksessa tämä kesä on vielä randomimpi kuin mitkään edelliset. Tämä kesäkuu tulee menemään vielä suhteellisen arkisissa meiningeissä lukuun ottamatta sitä että ulkona tulee oltua tavallista enemmän. Tomppa on koko heinäkuun lomalla ja silloin olisikin tarkoitus aloittaa se kesän pääjuttu, juurikin se mökkeily. Jossain viime kesän postauksessa taisinkin mainita, että me mökkeillään kesäisin kahdessa eri paikassa; Tompan mökillä Pellingissä ja mun suvun mökillä tuolla Forssan seudulla. Mökkien erilaisuudesta huolimatta kumpikin paikka on mulle äärimmäisen tärkeä ja odotan tälläkin kertaa innolla reissuja kumpaankin paikkaan.

Mökkeily 9 kuukautisen jätkäpätkän kanssa vaatii tietysti hieman erikoisjärjestelyjä. Pellingissä ongelmana on tilanpuute ja Portaan mökillä taas hyttyset. Hyvällä aikaisin aloitetulla suunnittelulla varmasti näistäkin ongelmista selvitään. Vaikka olen varma että jossain vaiheessa mökkireissua tulee sellainen tunne että kotona kaikki olisi niin paljon helpompaa, niin kyllä se vaan on sen arvoista! Mä odotan jo hirveästi että pääsisi näistä kotiympyröistä pois jotta pääsisi potemaan sitä koti-ikävää :D

Nyt kyselisinkin että mitä kesäsuunnitelmia teillä muilla on? Onko joukossanne kovia mökkeilijöitä? Entä onko jollakin antaa käytännön vinkkejä mökkireissuun vauvan kanssa, esimerkiksi itikoilta suojautumiseen yms. ?

Palailen vielä kertoilemaan kuulumisia tuossa hiukan myöhemmin :)

Tässä vähän kuvia viime kesän mökkireissuilta














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti