maanantai 4. kesäkuuta 2012

Nyt tää mamma sekos

Täytyy myöntää että nyt ollaan kyllä miehen kanssa oltu niin tyhmiä että mua melkein naurattaa ääneen :D tai no ei nyt tyhmiä, mutta aika yksinkertaisia.

Nimittäin! Oliver nukkuu nykyään kerran päivässä sellaset keposet 2,5 tunnin päikkärit. Eikä tämän saavuttamiseksi ole edes tarvinnut tehdä kummempia muutoksia. Aikaisemminhan poitsu on siis nukkunut puolen tunnin pätkiä pitkin päivää ja tämä siksi, koska ollaan nukutettu poika sylissä aina siinä vaiheessa kun se on ruvennut näyttämään väsyneitä piirteitä. Sen jälkeen poitsukka kannetaan sänkyyn ja noukitaan sieltä heti herättyään takaisin touhuamaan. No nyt sitten ruvettiin miettimään ettei tämä peli enää vetele ja vähän hienosäädettiin omaa toimintamalliamme, mikä näyttääkin nyt tältä:

Koitan pitää hänet leikin huumassa mahdollisimman pitkään, enkä noteeraa ensimmäisiä väsymisen merkkejä. Hän saa ruoan klo kymmenen maissa, jonka syötyään vaihdetaan vaippa ja jätetään asustuksesta housut ja sukat pois niin että jäljelle jää vain vaippa ja body. Lämmitän pienen pullollisen maitoa, jonka hän saa juoda itsekseen sängyssään. Menen itse omaan sänkyymme makaamaan ja annan Oliverin touhuilla itsekseen sängyssään ja samalla hiukan silittelen ja tassuttelen häntä rauhoittumaan sekä käännän välillä selälleen ja laitan tuttia suuhun. Nukahtamiseen menee pyöreästi vartti. Jos hän herää kesken unien niin nukutetaan uudestaan joko tassuttelemalla tai sylissä ja näin yritän pitää hänet mahdollisimman pitkään unten mailla (toistaiseksi 2 tuntia 45 min on ollut maksimi). Olen myös ottanut hänelle unilelun sänkyyn jota hän saa pitää kainalossaan.

Illemmalla hän nukkuu vielä yhdet n. puolen tunnin unet, jotta jaksaa sinne klo 20.30 saakka. Mä oon niin tyytyväinen tähän saavutukseen ja ajatella että se oikeesti oli vain pienten toimintatapamuutosten päässä!

Olipas mukava kirjoittaa jotain positiivista eilisen marmatuspostauksen vastapainoksi. Niin ja selvisi syykin jäpikän levottomiin öihin; 5 hammasta puskemassa samaan aikaan....enpä ihmettele että vähän kenkututtaa.

No mutta, siihen sekoamiseen. Nimittäin. TADAAA!

Puhuva herätyskello!

Oliver ei ehkä ihan lähivuosina tuu vielä tota tarvitsemaan, mutta mun oli vaan pakko ostaa se kun kirpparilla makso vaan 4 euroa. Sen avulla pystyy opettelemaan kellonaikoja, vertailemaan, pelailemaan, tai sitten sitä voi käyttää ihan vain herätyskellona. Mulle itselle kellon opetteleminen lapsena tuotti hirveesti päänvaivaa ja se varmaan oli vaikutti aika paljon ostopäätökseen. Onhan se nyt aika hölmöä haalia nyt jo tavaroita, joita jätkä tulee tarvitsemaan vasta monen vuoden päästä, mutta nyt oli kyllä vaan pakko kun pilkkahintaan sai :)

Ps. Oliver on ruvennut pikkuhiljaa tasapainoilemaan tukia vasten. Vielä ei ole noussut seisomaan, mutta kohta taitaa sekin aika olla käsillä.


5 kommenttia:

  1. Ei kannata opettaa Oliveria siihen, että saa sängyssä juoda maidon. :/ Siitä jää aika nopeasti hirmu huono tapa, jota on vaikea kitkeä pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon jostain joskus lukenu jotain vastaavaa, mutta jotenkin ajattelin ettei se nyt kauheaksi ongelmaksi vois muodostua? Onko sulla kokemusta sit?

      Poista
    2. Valitettavasti on.
      Jos voisin tekisin asiat aivan toisin. En ikinä olisi antanut pulloa sänkyyn, jos oisin tiennyt mitä siitä seuraa.. Märkä sänky todella usein, yölliset heräykset sen takia, että tyttö haluaa maitoa etc.

      Poista
  2. Niinhän ne sanoo, että ruokailu ja nukkuminen täytyy pitää erillään. Mutta tsemppiä enivei! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään nukutin ilman pulloa ja eipä näyttänyt jätkä sitä kaipaavan :)

      Poista