keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

unenpuute vauva-arkeen kuuluupi

Vähäistä unensaantia voin siis hyvin syyttää tähän lähes tarkoituksettomaan kirjoitustaukoon :) näppärää. Mulla on tosin ollut lähes kaikki aivotoimintaa vaativa tekeminen vähissä nyt pari päivää (tosin jaksoin kyllä huhkia salilla maanantaina jonkin aikaa), juurikin tuon vähäisen unen takia.

Päästään siis aiheeseen nimeltä Oliverin nukkuminen, mikä onkin aika eläväinen aihe, kun muutoksia tapahtuu koko ajan suuntaan ja toiseen :D tällä hetkellä suunta onkin sitten alaspäin. Iltarutiinit meillä on edelleen samanlaiset, eikä päivärytmissäkään mitään isompia muutoksia ole tapahtunut.  Luulenkin näiden alati lisääntyvien yöheräilyjen johtuvan joko hampaiden tulosta (eikö ne ikinä tule?? no ei vaan kyllä mä tiiän että niiden pukkaamisessa kestää aikansa :) ) tai sitten siitä yksinkertaisesta oppimisenilosta, kun poitsu niin kovin tarmokkaasti harjoittelee sitä kontillaan oloa. Kyllä mä taisin viime yönäkin poitsun kääntää mahalta selälleen ehkä noin 20-30 kertaa (?) Riippumatta siitä, kuinka usein Oliver herää yön aikana, hän haluaa kuitenkin viimeistään puoli seitsemältä ylös.



 Huomaa kuitenkin selvästi, kuinka nuo yötouhuilut on tuonut univajetta hänellekin. Tänäänkin Oliver on nukkunut kahdet tunnin unet ja siihen päälle vielä muutamia lyhyempiä torkkuja. Tietämättömille selväksi että Oliver nukkuu melkein poikkeuksetta aina vain puolen tunnin pätkän n. 3 kertaa päivän aikana ja yöunille hänet laitetaan klo 21 (tosin klo 20 jälkeen hän nukahtaaa syliin, mutta velli annetaan vasta vähän ennen yhdeksää). Ongelma nyt onkin se, etten haluaisi alkaa rajottamaan pojan päiväunia, kun nuo aikaisemmatkin päiväunet on tuntunut mun mielestä vähän turhan vähäisiltä, vaikka Oliver on niillä ihan hyvin pärjännytkin. Täytyy nyt vaan tarkkailla vähän enemmän, ettei rytmi pääse kääntymään ihan päälaelleen.

Täytyy kyllä myöntää että on ollut aika tuskaa nousta ylös jo silloin kuuden hujakoilla, kun takana oleva yö on ollut jatkuvaa ylös pomppimista. Kun vaikka mä olisin kuinka väsynyt pitkin päivää, niin iltaa kohden aina kuitenkin piristyn, enkä siis saa unta heti silloin yhdeksältä. Kerkesin myös päästä siihen oman ajan makuun, mitä yhtäkkiä sain, kun alettiin laittamaan Oliveria aikaisemmin nukkumaan. Nyt olisi sitten taas aika opetella aikaisempaa nukkumaanmenoa.

Uutta hiusmuotia :D 

Olen syöttänyt aina yhden aterian päivässä (klo 15 välipalan) syöttötuolissa. Istuminen on ruvennut sujumaan sen verran paremmin, että kohta voisi alkaa jo muitakin aterioita suorittamaan pöydän ääressä. Jaloissa pyörivät koirat vievät tosin vielä vähän turhan paljon huomiota pois siitä olennaisesta. On muutes jouduttu ottamaan ylimääräinen välipala mukaan kuvioihin (klo 9) kun poitsu on kerran päättänyt olla aamuvirkku.


Mulla oli tarkoitus vihdoin ja viimein tänään heittää se värinpoisto päähän, mutta eipä aika riittänytkään sellaiseen projektiin. No juu, pitihän mun tehä se jo varmaan kuukausi sitten niin eipä parin päivän heitolla ole mitään merkitystä :D eipä täällä kukaan koskaan edes käy ihailemassa tätä mun jäätävää juurikasvua.

Väsymyksestä huolimatta sain tehtyä täällä perussiivouksen, niin ei tarvitse Oliverinkaan möyriä hiekkaisella lattialla (tosin eiköhän se nyt ole jo täynnä hiekkaa :D kiitos vaunujen ja koirien). Taitaa olla sanomattakin selvää että kevätsiivous saa vielä hetken aikaa odottaa, niin paljon kaikkea muutakin tekemistä ja tunteja vuorokaudessa liian vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti