keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

pari chickenpockettia

Perjantaina meidän ihana ystävämme saapui meille yökyläreissulle Helsingistä. Viimeksi ollaan tämän kaverin kanssa treffattu päälle vuosi sitten, joten tätä päivää oli todellakin odotettu :D se on jännä, miten noinkin pieni välimatka tuntuu ajan mittaan paisuvan kovin isoksi ja kynnys lähteä toista tapaamaan koko ajan kasvaa.. No joka tapauksessa oli ihanaa nähdä pitkästä aikaa ja toivottavasti tässä kesän aikana keritään vielä muutamaan kertaan treffailemaan :)

Meidän oli tarkoitus nähdä Porvoon keskustassa puolilta päivin. Oliver oli nukkunut kaksi edellistä yötä tosi levottomasti ja perjantaiaamunakin noustiin jo ennen kuutta. Mun oli siis pakko laittaa hänet vielä aamusta uudestaan unille, koska päikkäriaikana oli tarkoitus olla siellä kaupungilla. No jätkähän torkahti sitten oikein kunnolla ja kun kello alkoi uhkaavasti lähestyä kahtatoista, niin rupesin jo vähän kolistelemaan siinä ympärillä ettei kovin pahasti myöhästyttäisi sovitusta ajasta :D Puoli kaksitoista hän sitten lopulta heräsi  --> potalle --> vaatteet niskaan ja eikun menoksi! Puolet matkasta mä hölkkäsin ja puolet taas kävelin. Olisin kepeästi jaksanut juosta koko matkan :D en edes muistanut että hölkkääminen on noin kivaa, kun viime lenkistä on jo tovi. Ei vaan viitsinyt kauheasti hikoilla, kun ihmisten ilmoille oltiin menossa.



Päästiin sitten lopulta kaupunkiin ja siinä sitten rupesin soittelemaan kaverin perään, niinkuin oltiin sovittu. No, mun puhelin sitten rupesikin temppuilemaan...mä siis kuulin kyllä kaverin äänen, mutta hän ei kuullut mua :D vähän jo rupesi mietityttämään että mitäs nytten, kun ei tosiaan oltu sovittu mitään tapaamispaikkaa ja kaveri ei Porvoota ollenkaan tunne...no tekstarit meni onneksi läpi ja lopulta sitten löydettiin toisemme. Ja eikun syömään!

Aurinko porotti täydeltä taivaalta ja ilma oli muutenkin mitä mahtavin. Päädyttiin siis murkinoimaan jokirannan Amarillon terassille. Olin jo kotona (tapani mukaan) tutkaillut listaa ja todennut lastenlistan varsin kattavaksi. Tilasin siis Oliverillekin oman annoksen :) Hyvin näytti maistuvan, vaikka olihan toi annos aika suuri tuon ikäiselle...mulle taas chickenpocket mikä ei koskaan petä :D


 Sillä oli lähes koko ajan sama ranskalainen kädessä, mitä se sitten dippaili ja imeskeli :D mozzarellatikkuakin vähän maisteltiin, mutta venyvä koostumus ei oikein miellyttänyt.



Kun ruoka oli syöty ja jäätiin odottelemaan laskua, niin käväistiin Oliverin kanssa vaipanvaihdossa naistenvessassa. Siinä kun vaippaa vaihdoin, niin Oliver sitten kerkesi nykäisemään käsihanan auki -,- mä siinä sitten hätäpäissäni ihmettelin että miten mä tän hanan nyt kiinni saan :D etsin siis jostain syystä sellaista kosketukseen reagoivaa painiketta? :D Ihan kun niitä tollaisissa vessakopeissa muka olisi :`DD mulla oli kaikenlisäksi aurinkolasit silmillä etten edes nähnyt kunnolla ja nekin tajusin riisua vasta ihan viime tingassa. No lopulta se hana sitten löyty siitä vierestä, eikä paljoa naurattanut kun rupes katteleen ympärilleen sitä lainehtivaa lattiaa....huumorihan tosin multa loppui jo siinä vaiheessa kun paniikissa pitelin vettä suihkivaa käsisuihkua kädessä ja mietin että mihin mä sillä oikein tähtäisin :D ei sitten tullut mieleen vaikka tähdätä vessanpönttöön `-,- no tulipahan puhdas vessa....tarjoilijatätiä vaan nauratti kun nolona pyytelin pyyhettä jotta pääsisin kuivaamaan meidän aiheuttaman kaaoksen...

Kun laskusta ja vessakatastrofista oli selvitty, niin suunnattiin takaisin keskustaan hakemaan jälkkärijädet. Siitä sitten muutaman vaatekaupan kautta ruokakauppaan, josta Tomppa meidät sitten kävi lopulta noukkimassa. Kaupassa tajuttiin kaverin kanssa vähän tsekkailla toisiamme tarkemmin ja tajuttiin että oltiin kummatkin aika huolella kärtsätty siinä syöminkien yhteydessä :D Oliverille olin toki lisäillyt rasvaa tasasesti pitkin päivää, mutta oma iho oli jäänyt (taas) huomiotta.

Käytiin nopeasti meillä noukkimassa valmiiksi pakatut rantakamat sekä koirat ja Oliver söi pikaisesti, minkä jälkeen lähdettiin huristamaan kohti meidän vakkariuimapaikkaa. Tässä lyhyemmänkin ajomatkan päässä on ihan mukavia uimapaikkoja, mutta me tykätään ajella tonne vähän syrjemmälle, koska silloin voidaan ottaa koirat mukaan ja muutenkin on mukavampi olla vähän rauhallisemmassa paikassa.



Rannalla tuuli sen verran, ettei kovin pitkään siellä viihdytty, mutta kerittiin siinä pikkasen kahlailla ja tehdä hiekkakakkuja ennen kotiinlähtöä :) brunaakaan ei oikein viitsinyt enää ottaa, kun nahka oli jo valmiiksi ihan kärtsännyt :D

Ja nyt kuvat loppui tähän :D Ilta meillä jatkui rauhallisesti höpistessä kaikesta mahdollisesta parin viinilasin, lettujen ja jäätelön kera. Nukkumaankin mentiin jo suht aikaisin. Päivä oli kaikinpuolin ihana ja tiukkaa teki päästää ihana kaveri lauantaina lähtemään :( olisin samontein voinut pitää hänet koko viikonlopun yli ja vähän pidempäänkin jopa :D no eiköhän me tässä vielä treffailla kesän aikana :)

Maanantaina tänne saapui mun toinen rakas ystäväni perheineen ja taas päästiin chickenpocketin kimppuun :D minkäs sille mahtaa kun on niin hyvää. Tällä kertaa Oliverille upposi enemmänkin kuin vain muutama ranskis. Se oikein haarukalla keihästi sitä ruokaa ja laittoi suuhun :D iso mies. Jälkkäriks vedettiin vielä litra mansikoita kahteen pekkaan. Mä en edes halua tietää missä mitoissa olen kun tästä kesästä selvitään :D vaikka kyllähän sitä laardia kerkiää sitten sulattelemaan jos sitä tuppaa kertymään. Kesällä ei mietitä! Kesällä nautitaan! Käytiin kiertelemässä vielä parit kaupat ennen kuin ystäväperheen piti lähteä kotiin päin :) Tästäkin reissusta olis muutama ihana otos löytynyt, mutta mun kännykkä on näköjään siinä pisteessä, ettei siitä saa enää kuvia siirrettyä koneelle...saa nähdä täytyykö tässä lähteä vielä kännykkäostoksille ennen viikonloppua..

Ei mulla muuta tällä kertaa :) piti vain tulla vähän jakamaan tätä mahtavaa fiilistä, mikä ihanien ystävien seurasta koituu. Lisää näitä päiviä!






2 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihana reissu! :) Toi vesikatastrofi oli huvittava.. :) Ja Oliver söpö, kun dippaili ketsuppia. :D

    VastaaPoista